Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Συστηματοποίηση Συνεργασίας WWF Ελλάς και Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών


Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με θέμα: «Αιγιαλοί και παραλίες εκτός οικονομικής συναλλαγής», ανακοινώθηκε η συστηματοποίηση της συνεργασίας μεταξύ του

ΔΣΑ και της μη κυβερνητικής οργάνωσης WWF ΕΛΛΑΣ για θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η μέχρι σήμερα συνεργασία υπήρξε ήδη επιτυχής, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την προστασία των ευπαθών οικοσυστημάτων της Πελοποννήσου, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007 και ειδικά του Δάσους στη Λιμνοθάλασσα Καϊάφα, για την προστασία του οποίου ο ΔΣΑ, μετά από καταγγελία του WWF EΛΛΑΣ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πέτυχε την αναστολή εκτέλεσης των επιχειρούμενων από την ΕΤΑ έργων, τα οποία πραγματοποιούντο με κίνδυνο τεράστιας οικολογικής καταστροφής.

Εκτιμώντας ότι η συνεργασία αυτή μπορεί να επεκταθεί και σε θέματα πέραν του φυσικού περιβάλλοντος, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, κ. Δημήτρης Παξινός και ο Διευθυντής του WWF ΕΛΛΑΣ, κ. Δημήτρης Καραβέλλας, ανακοίνωσαν σήμερα την από κοινού δραστηριοποίησή τους, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου