Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Ποιος φοβάται τον Τρεμόπουλο;;

του Γιώργου Ροδαφηνού (από τις σημειώσεις του στο Facebook)

Ας κανουμε μια υποθεση εργασιας. Ας υποθεσουμε οτι ο Μιχαλης Τρεμοπουλος ειναι αυτος που θελει να μας τον παρουσιασει ο Καρατζαφερης. Ας βαλουμε και κατι παραπανω, απ αυτα που υπαινισεται το ΛΑ.Ο.Σ., αλλα δεν τα λεει ανοιχτα.

Ας πουμε λοιπον οτι ο Μ.Τ. ειναι:
Πρακτορας της ΣΙΑ, Σκοπιανοθραμμενος, επιτετραμμενος για την αναγνωριση των Σκοπιων ως Μακεδονια, με απωτερο σκοπο να παραδωσουν οι Αμερικανοι την Θεσσαλονικη στους Σκοπιανους, να την κανουν λιμανακι για να βγαινουν με τα γιωτ τους στο Αιγαιο για μαριδιτσα, ή, ας σοβαρευτουμε λοιπον, για στρατηγικη δεν ξερω τι περιοχη, ας πουμε του ΝΑΤΟ.
Καπως ετσι πρεπει να προσπαθει να μας κανει να τα δουμε τα πραγματα ο Εθνικος προεδρος, αλλιως πως εξηγειται ο χαρακτηρισμος επικινδυνοι για το Εθνος;
Ας πουμε λοιπον, οτι ο ΜΤ, ο πρακτορας, καταστρωνει το δολοπλοκο σχέδιό του:

Θα αναρριχηθει σε ενα νεο κομμα, το οποιο θα εκμεταλλευεται τη δυσαρεσκεια που προκυπτει απο προηγουμενες δολοπλοκιες. Το κομμα θα στηριχθει με σκοτεινα μεγαλα κεφαλαια, θα κανει πολυ μεγαλη διαφημιση, θα χρησιμοποιει αξιες που ολοι αγαπουν -την οικολογια-, θα ξεκινησει απ το μηδεν ωστε κανενας να μην εχει υποπτο παρελθον, θα στηριχθει απο τα καναλια που ειναι στο κολπο, και πολυ γρηγορα θα γινει το αγαπημενο κομμα των απογοητευμενων. Ο ΜΤ θα γινει ο ηγετης μιας μεγαλης μεριδας του ελληνικου λαου, 10% στην αρχη, και μετα θα αναρριχηθει στην εξουσια. Κι απο κει, θα ξεπουλησει τη Μακεδονια, και νυχτα, θα γυρισει στη χωρα του την .. ξερω γω.. Σκοπια, Χιλη, ή οτι αλλο.

Ομως, ολα αυτα τα υπολογισε διχως τον αγρυπνο φρουρο της πατριδος, Γ.Κ., αρχηγο κομματος αγρυπνων και ετοιμων για ολα πατριωτων. Ο Γ.Κ. αναγνωριζει καθε κακοβουλη αντεθνικη πραξη, οποτε τον αποκαλυπτει πριν ακομη το κομμα του καταφερει να τον εκλεξει ευρωβουλευτη, που ξερουμε καλα οτι ειναι το πρωτο βημα για καποιον σκαιωδη ηγετη να αποκτησει μετα προσβαση στη Βουλη με 10 βουλευτες. (Απο που το ξερουμε αυτο;)

Αυτο λοιπον το σεναριο, ειναι ετοιμοι να χαψουν ΟΛΟΙ οι οπαδοι του Γ.Κ, και παμπολλοι ελληνες, που τοχουν το σεναριο μεσα τους, και ευχαριστως ξαναγυρνουν στο 'ολοι τους ιδιοι ειναι, και οι οικολογοι ιδιοι ειναι'.
Γιατι οχι; Δυσκολο ειναι να παρουσιασεις εναν οικολογο ως ξενο πρακτορα; Οταν υπαρχει ολη η συνειδησιακη υποδοχη που τοοοοσα χρονια τον εβλεπε ως φιδοριπτη; Κλικ, πρακτορας στη θεση του φιδοριπτη! Κουμπωσε.

Βεβαια, να το αγορασω εγω το σεναριακι, αλλα εχει ενα προβληματακι, που δεν κολαει. ...Ενα;

Ας τα δουμε σιγα σιγα:
1. Ο ΜΤ και οι υπολοιποι πρακτορισκοι, δεν ειναι ουτε χθεσινοι, ουτε αγνωστοι. Ενας ολοκληρος κοσμος γνωριζει τη δραση του ΜΤ, τον εχει καλεσει για βοηθεια -ως ιδρυτικο μελος ΜΚΟ με συνεχη δραση απ το 1982, σε θεματα απο καταπατηση δικαιωματων ως καταπατηση δημοσιων εκτασεων απο παππαδες. Ενας κοσμος που τον εξελεξε σε θεση νομαρχιακου συμβουλου, ισως του μονου που θα εγκαταλειψει τη θεση του φτωχοτερος και οχι πλουσιοτερος.
2. Οι Οικολογοι Πρασινοι δεν εχουν μεγαλα κεφαλαια. Μαλιστα, δεν εχουν ΚΑΘΟΛΟΥ κεφαλαια! Δεν εχουν χρηματα για σποτακια στην tv, και τα φυλλαδια και τις αφισες τους τις πληρωνουν με ερανο!
3. Κανενα καναλι δεν στηριξε τους ΟΠ. Το 2007 στις βουλετικες, ενω υπηρχε δικαστικη αποφαση, υπουργικη αποφαση, αποφαση του ΣΤΕ, αποφαση του Ραδιοτηλεοπτικου Συμβουλιου οτι δικαιουνται οι ΟΠ τηλεοπτικο χρονο που εφτανε τις 5 ωρες σε καποια καναλια, ΟΛΑ τα καναλια μαζι, σιγησαν. Οταν βεβαια αρχισαν να συμπεριλαμβανονται οι ΟΠ σε καπια γκαλοπ, και να αναφερονται -ως σκετο οικολογοι στην αρχη-, το ειρηνικο κυμα τους εφτασε ως το 10%!
4. Και βεβαια, οταν η εθνικη φυλλαδα (Sakiiiiis-Espresso) ανελαβε το ηρωικο εργο να αποκαλυψει τους 'επικινδυνους' οικολογους, τα περισσοτερα ΜΜΕ εσπευσαν να διαδωσουν την εθνικη αποκαλυψη, χωρις δυστυχως να αισθανονται την υποχρεωση να ρωτησουν και αυτους που 'αποκαλυπτονται' και να δημοσιευσουν την απάντησή τους. Αρα, αυτος ο πρακτορας θα πρεπει να ηταν πολυ β' κατηγοριας. Νικηθηκε πολυ ευκολα απο τον εθνικο ηρωα και την εθνικη φυλλαδα.
5. Ακομη κι αν ολα ηταν ετσι, και παλι ο αρχικος σχεδιασμος χωλαινει. Γιατι;
> Ο πρακτορας θα σχεδιαζε να καταλαβει ενα κομμα του οποιου δε θα μπορουσε ποτε να γινει αρχηγος; Οι Οικολογοι Πρασινοι στο καταστατικο τους δεν ...προβλεπουν αρχηγο. Ο ΜΤ, εφοσον εκλεγει ευρωβουλευτης, θα πρεπει να αποχωρησει στα 2,5 χρονια, δινοντας τη θεση του σε ...αλλον πρακτορα, που κι εκεινος ομως θα ...κυβερνησει μονο για 2,5 χρονια. Πρακτικα, για να πετυχει ενας μακροχρονιος πρακτορικος σχεδιασμος μεσα απο τους ΟΠ, θα χρειαστουν καμια 10αρια πρακτορες τουλαχιστον.
> Ακομη κι αν ηταν εφικτο και ...οικονομικα βιωσιμο να απασχοληθουν πολλοι πρακτορες των 2,5 ετων ο καθεις, υπαρχει ακομη ενα προβλημα: Ο εκαστοτε πρακτωρ, ΔΕΝ μπορει να μεθοδευσει τα δικα του σχεδια, γιατι απλα εκπροσωπει ενα ευρυτερο σχηματισμο, που λεγεται αμεσοδημοκρατικο κατασκευασμα των Οικολογων Πρασινων. Συμφωνα με αυτο -το εμποδιο σε καθε καλη πρακτορευση-, ο πρακτωρ μπορει να κανει μονο οτι τον στειλει η συνελευση του κομματος να κανει, αλλιως ανακαλειται παραυτα και αντικαθίσταται. Αυτο βεβαια μπορει να υπερβληθει, αν κανονιστει ΟΛΑ τα μελη του κομματος, ας πουμε 1000, να ειναι πρακτορες! Ας πουμε οτι κι αυτο κανονιζεται.
> Το επομενο ζητημα ειναι οτι η εγγραφη μελους στους ΟΠ ειναι ανοιχτη διαδικασια. Μπορει οποιοσδηποτε ελληνας να γινει μελος. Σ αυτη την περιπτωση, απλα θα λαδωνουμε καθε νεο μελος ωστε, συνδιοικωντας τη συλλογικοτητα που λεγεται Οικολογοι Πρασινοι, να ειναι προθυμο να ξεπουλησει τη Μακεδονια στους ...χμμ ξενους εχθρους μας.

Κουραστικο και πολυδαπανο, δε σας φαινεται; Αν ηταν καποιος ξενος δακτυλος να 'αγορασει' καποιον να πρακτορευσει αντεθνικα, δε θα ηταν πιο ευκολο να απευθυνθει σε ενα αλλο κομμα, με αλλη δομη;
Ας πουμε, ενα κομμα απολυτα εξαρτημενο απ τον 'ηγετη' του; Προς τον οποιο θα εισρεουν απο παντου αγνωστου ταυτοτητος κεφαλαια, κατι που οπως ο βηχας, δεν κρυβεται; Καποιον που ενω θα 'θυσιασει' την κρατικη κομματικη επιδοτηση για το κοινο καλο, περιεργως θα εχει αρκετα περισσευματα ωστε να εχει σε καθε κολωνα μια αφισα με το κεφαλι του, και σε καθε καναλι της tv, καθε μια ωρα μια διαφημιση;
Δε θα ηταν καλυτερα ο ηγετης αυτος να ειναι υπερανω πασης εθνικης υποψιας, ας πουμε με μια εξαιρετικα φιλο-εθνικη ρητορικη; Καποιον που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα τον προωθουσαν ΜΑΖΙΚΑ τα ΜΜΕ; Καθε μερα, πολλες φορες, στις ειδησεις και παντου αλλου; Χμμμ Δε θα ηταν κι ενα ωραιο χαδι στην ολη ιστορια, ο ηγετης αυτος να διαθετει και δικο του τηλεοπτικο καναλι;

Υποθεση λοιπον, που προκυπτει απο την αρχικη υποθεση εργασιας:

Αν ημουν αυτος ο ξενος παραγοντας, και ηθελα να ξεπουλησω τη Μακεδονια σε ξενα συμφεροντα, αν εψαχνα εναν 'επικινδυνο' για την Ελλαδα πρακτορα, θα αναζητουσα καποιον που να ταιριαζε στο προφιλ 2.
Οχι στον Μιχαλη Τρεμοπουλο.
Αλλα δε θα ειχα προβλημα. Θα εβαζα τον προφιλ 2 να επιτεθει στον ΜΤ (προφιλ 1). Ετσι θα χρησιμοποιουσα τον βαθυτατα σκεπτομενο ελληνικο λαο, να επαναλαμβανει καθημερινα: Τον ξερουμε τον Τ. Τον ξεραμε οταν πετουσε φιδια και δαγκωνανε τον κοσμο. Τον ξεχασαμε ομως εκεινον τον κακο Τ. Τον σημερινο κακο Τ. τον ξερουμε τωρα που ειναι προδοτης και πρακτορας.

Γυρνωντας στην 'αληθινη' καθημερινοτητα μας, δε χρειαζεται να υποψιαστουμε εναν ηγετη, ας πουμε του προφιλ 2, να προσπαθει να χαρισει τη Μακεδονια στους βαρβαρους. Δε χρειαζεται να προσπαθει κανεις να κανει κατι κακο για τη Μακεδονια. Υπαρχουν πολλοι μαυροι τροποι να θησαυρισεις, υπηρετωντας αυτους που σε ταϊζουν. Και οσο το κανεις, καλα ειναι να δημιουργεις ζητηματα που δεν υπαρχουν, ή να διογκωνεις σχετικα ανωδυνα θεματα, ωστε ποτε κανενας να μην κοιταει πιο περα απ το καπελο απ το οποιο βγαζεις το λαγο...

Ολο το παραπανω αφιερωμενο σε ολα τα αγνα παιδια που πιστευουν τους αρχηγους τους κατα λεξη, και βγαινουν στον πολεμο να τελειωνουν με τους προδοτες, τους ρουφιανους, τα τσιρακια του Αλαβανου και οτι αλλο ευτραπελο, και ολους τους τραγελαφους που τους πιστευουν, χωρις να μπουν στον κοπο να εξετασουν τα επιχειρηματα και των δυο πλευρων.

Καλο κουραγιο συντροφοι: Για την Ελλαδα, ρε γαμωτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου