Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Πολιτικά… λασπόλουτρα!


Μετά την ευχάριστη έκπληξη που προκάλεσαν τα υψηλά ποσοστά των Οικολόγων Πράσινων ακολούθησαν οι σπασμωδικές και άκομψες επιθέσεις λάσπης απ’ το σύνολο των κομμάτων. Απ’ τις επιθέσεις φάνηκε πώς τα κόμματα αντιμετωπίζουν τους ψηφοφόρους τους ως… άπιστους/ες συζύγους. Και, ως απατημένοι σύζυγοι οι ίδιοι, αντί να πείσουν τους ψηφοφόρους τους να γυρίσουν πίσω γιατί έχουν κάτι καλό να προσφέρουν, βρίζουν τον εραστή/ερωμένη, διαδίδοντας ψεύδη, ανακρίβειες και ανοησίες πετυχαίνοντας έτσι το αντίθετο όμως αποτέλεσμα.
Τα κόμματα δηλώνουν συχνά την άγνοιά τους για τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων θεωρώντας εμάς υπεύθυνους για την άγνοιά τους και όχι τη δική τους ανικανότητα και αδιαφορία. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και έχουν προκύψει και διαμορφωθεί με δημοκρατικές διαδικασίες μέσα από συνέδρια και πολύ διάλογο. (Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει για εμάς, μπορεί να επισκεφτεί είτε κάποιο γραφείο μας ανά την Ελλάδα, είτε την ιστοσελίδα μας: www.ecogreens.gr).
Σχεδόν στο σύνολό τους τα μέλη των Οικολόγων Πράσινων προέρχονται από χώρους κοινωνικής δράσης που αφορούν στο περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ποιότητα ζωής κ.α. Οπότε, εάν κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει ποια είναι η δράση μας δεν έχει παρά να την αναζητήσει στα αρχεία των τοπικών ΜΜΕ και στα μέλη τοπικών κοινωνιών.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε τα κόμματα να κάνουμε ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, παρουσιάζοντας τους λόγους που ένας ψηφοφόρος θα πρέπει να μας ψηφίσει και όχι γιατί δεν πρέπει να ψηφίσει τους πολιτικούς μας αντιπάλους, ρίχνοντας λάσπη και πριονίζοντας τα πόδια τους, ώστε να φαίνονται κοντύτεροι(!).
Τέλος, θεωρούμε πως οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε τόση δύναμη όση μας δίνουν οι πολίτες, αν οι ίδιοι θεωρήσουν πως η οικολογία θα πρέπει να αποκτήσει βροντερή φωνή, τότε εμείς να είναι βέβαιοι, πως θα το πράξουμε με μεγάλη υπευθυνότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου