Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Δημοσκοπήσεις: εργαλείο στα χέρια των πολιτών

(η δημοσκόπηση του zougla.gr 4/5/09)

Εκπλήσσουν η μία μετά την άλλη οι δημοσκοπήσεις όσο αφορά τους Οικολόγους Πράσινους, φαίνεται τελικά να υπάρχει τάση που δείχνει πως όλο και περισσότεροι επιλέγουν να ψηφίσουν ένα κόμμα που δεν έχει φθαρεί και τα έργα του θυμίζουν περισσότερο ακτιβιστική οργάνωση παρά κόμμα.
Προκύπτει πως οι ψηφοφόροι των Οικολόγων Πράσινων είναι νέοι (και ωραίοι), υψηλής μόρφωσης, κάτι που δείχνει σκεπτόμενους πολίτες, αυτούς που θα ήθελε ο καθένας να έχει φίλους.
Χωρίς καμιά οικονομική βοήθεια και με πολύ εθελοντική εργασία, καταφέραμε να φιγουράρουμε μέσα στα κόμματα που διεκδικούν θέση στην βουλή, όταν τα υπόλοιπα κόμματα ξοδεύουν τεράστια ποσά τόσο για την προβολή τους όσο και για την στελέχωσή τους και ασχολούνται fulltime με το κόμμα τους.
Κανείς δεν γνωρίζει εάν τελικά οι «εν δυνάμει» ψηφοφόροι μας θα μας ψηφίσουν την ώρα των εκλογών αυτό όμως που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι πως τα ποσοστά των Οικολόγων Πράσινων πιέζουν όλο και περισσότερο τα υπόλοιπα κόμματα να υιοθετήσουν πράσινες (οικολογικές) προτάσεις. Προτάσεις που πριν 10 ή 20 χρόνια χλευάζονταν και όποιος τις έθετε στο τραπέζι των συζητήσεων το λιγότερο φαινόταν γραφικός.
Η δημοσκοπήσεις λοιπόν ως εξαιρετικό εργαλείο πίεσης στα χέρια των πολιτών αποτελούν την πολιτική πυξίδα για τα υπόλοιπα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου