Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

H "πράσινη" φάρσα της χρονιάς :))

Απο την zougla.gr



Η πρόταση στην Μαρία Βασιλάκου, στελέχους των Οικολόγων στην Ελλάδα και την Αυστρία, ήταν πραγματική. Αυτή η πρόταση απερρίφθη μετ’ επαίνων για πολιτικούς λόγους, ανεξάρτητα από το εάν η απόρριψη ήταν μία σοφή κίνηση. Η δεύτερη ωστόσο πρόταση, που προήλθε από το γραφείο του κ. Παύλου Γερουλάνου προς τον Νίκο Χρυσόγελο, ήταν απλά μία φάρσα. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής δεν ήταν κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Κανείς έμπιστος του Γιώργου Παπανδρέου. Ήταν μόνον ο Θανάσης Λάλας.

Το ηχητικό ντοκουμέντο που ακολουθεί αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ακούστε το πρώτο μέρος.



Και το δεύτερο μέρος της φάρσας.



Στα πρότυπα της αμερικανικής πολιτικής σκηνής υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, κινούνται οι πρώτες ώρες της νέας διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Παρά την συντριπτική νίκη στις εκλογές, ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε ένα κρίσιμο -σύμφωνα με την προεκλογική του ρητορεία- υπουργείο σε ένα πρόσωπο που δεν ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο "δράστης" Θανάσης Λάλας
Ο "δράστης" Θανάσης Λάλας
Η ιστορία θυμίζει (στο μέτρο του δυνατού) την κίνηση του Μπαράκ Ομπάμα, να διατηρήσει στη θέση του τον υπουργό Άμυνας της κυβέρνησης Μπους, τον Ρόμπερτ Γκέιτς, ακολουθώντας νέο πολιτικό πολιτισμό.

Αυτόν τον νέο πολιτικό πολιτισμό ενστερνίζεται το ΠΑΣΟΚ, με την πρωτοποριακή του κίνηση να προτείνει σε ένα πρόσωπο διεθνούς εμβέλειας και ακτινοβολίας -που, ωστόσο, δεν ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό του κινήματος- ένα από τα πλέον σοβαρά και κρίσιμα νέα υπουργεία της νέας Κυβέρνησης: αυτό του Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Επί της ουσίας, το παρασκήνιο της υπόθεσης έχει ως εξής:


Ο Παύλος Γερουλάνος
Ο Παύλος Γερουλάνος
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφορούσε την κα Μαρία Βασιλάκου, βουλευτή και αναπληρώτρια πρόεδρο των Πρασίνων της Αυστρίας, που στις ευρωεκλογές συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πρασίνων.

Μια "πράσινη" τεχνοκράτισσα, με πλήρη γνώση της "πράσινης" πραγματικότητας.

Η κυρία Βασιλάκου ζήτησε χρόνο για να συνεννοηθεί με την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πρασίνων, η οποία απάντησε αρνητικά στο αίτημα -και εκεί ουσιαστικά κατέπεσε η πρόταση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την Μαρία Βασιλάκου, και όχι το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων.

Και ο Νίκος Χρυσόγελος
Και ο Νίκος Χρυσόγελος
Ουσιαστικά και τυπικά, δεν έγινε όμως καμία -μα καμία!- πρόταση στο κόμμα, ούτε στον κ. Νίκο Χρυσόγελο.

Μάλιστα, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Ελενόπουλος, διέψευσε την πληροφορία, λέγοντας πως ουδεμία πρόταση έγινε στους Πράσινους και στον κ. Χρυσόγελο, παρά μόνο σε πρόσωπο -και δη στην κ. Μαρία Βασιλάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου