Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Οι μετανάστες ξυλοκοπούνται οι Πολίτες συλλαμβάνονται

Λίγες μέρες αφότου ο νέος υπουργός Δ. Τάξης έκανε τις εντυπωσιακές του δηλώσεις με βάση τις οποίες όποιος αστυνομικός ακουμπάει αλλοδαπό θα φεύγει από το σώμα, έχει τη δυνατότητα να αποδείξει αν εννοεί αυτά που λέει.

Το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή της Ομόνοιας ένας αστυνομικός με πολιτικά και 2 ένστολοι, είχαν ακινητοποιήσει έναν μετανάστη και τον χτυπούσαν. Από την περιοχή περνούσε ο Δημήτρης Παρσάνογλου, κοινωνιολόγος με μακρόχρονη ενασχόληση με τα ζητήματα μετανάστευσης και ξενοφοβίας και συνεργάτης της ΜΚΟ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ». Παρενέβη επιχειρηματολογώντας ότι, μιας και τον έχουν ακινητοποιήσει, δεν χρειάζεται να τον χτυπούν. Οι αστυνομικοί με σκαιό τρόπο του ζήτησαν να μην ανακατεύεται και όταν αυτός επέμεινε (με τον ευγενικό τρόπο που ξέρουν όλοι όσοι τον γνωρίζουν) τον «τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί», τον συνέλαβαν για εξύβριση και τον οδήγησαν στο κρατητήριο.

Η περιπέτεια του κυρίου Παρσάνογλου, είχε και την δικαστική της συνέχεια. Την επόμενη μέρα (Κυριακή), ο εισαγγελέας υπηρεσίας αρνήθηκε να δει τον ίδιο ή το δικηγόρο του, με αποτέλεσμα να περάσει 2 βράδια στο κρατητήριο επειδή υπερασπίστηκε τη νομιμότητα.

Τα περιστατικά αυτής της υπόθεσης είναι τόσο ξεκάθαρα που αποτελούν ένα τεστ αλήθειας για το νέο υπουργό προστασίας του πολίτη. Ή αυτά που δήλωσε για την τιμωρία των αστυνομικών ισχύουν και οι συγκεκριμένοι θα ελεγχθούν και θα τιμωρηθούν, ή θα παραμείνουν λόγια του αέρα και θα εξακολουθεί να ισχύει το δόγμα που εξέφρασε ένας παλιότερος πρωθυπουργός, απευθυνόμενους προς τους αστυνομικούς: εσείς είστε το κράτος.

Ευθύνες όμως προκύπτουν και για τον εισαγγελέα υπηρεσίας ο οποίος, άγνωστο για ποιο λόγο, παρέτεινε την κράτηση του πολίτη για ένα εικοσιτετράωρο αρνούμενος να ασχοληθεί με την υπόθεση, αντί να τον αφήσει ελεύθερο. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρέπει να διερευνήσει την υπόθεση και να αποδώσει ευθύνες.


Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου