Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Απειλές του ΛΑ.Ο.Σ στη Λάρισα

Η Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων καλεί τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη να πάρει αμέσως θέση σχετικά με την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος του με την οποία όχι μόνο υποστηρίζονται ακραίες θέσεις που δεν ταιριάζουν σε ένα κοινοβουλευτικό κόμμα αλλά και εκτοξεύονται απειλές εναντίον των δημοκρατικών πολιτών και των στελεχών των Οικολόγων Πράσινων στην περιοχή.

Η αρχή έγινε με μια ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ. και της νεολαίας του κόμματος με την οποία επιτέθηκαν στο Δήμαρχο κ. Κ.Τζανακούλη, που παραχώρησε την πλατεία της πόλης για την οργάνωση του 6ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε πολλές συζητήσεις στη Λάρισα. Στη δεύτερη ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ. πάει ένα βήμα παραπέρα, αναφέροντας ότι το "αντιρατσιστικό φεστιβάλ είναι εκδήλωση μίσους" και είναι "κάθετα αντίθετη με την οργάνωσή του" και "οτι δεν έχει κανένας δήμαρχος δικαίωμα να παραχωρεί ελληνικό έδαφος για τέτοιες εκδηλώσεις" (!!!)

Όπως ήταν αυτονόητο, οι Οικολόγοι Πράσινοι της Λάρισας με ανακοίνωσή τους υπερασπίστηκαν τη διοργάνωση του αντιρατσιστικού φεστιβάλ, μια εκδήλωση-θεσμό πλέον που πραγματοποιείται με μεγάλη συμμετοχή πολιτών σε πολλές πόλεις της χώρας, επισημαίνοντας ιδιαίτερα ότι οι μετανάστες στη Θεσσαλία έχουν ενσωματωθεί στην τοπική κοινωνία και είναι μοχλός ανάπτυξης και επιβίωσης των αγροτικών περιοχών.

Στην ανταπάντησή της, όμως, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ. ξεσπάει σε υβρεολόγιο, θεωρεί ότι "στην εποχή μας δεν υπάρχει μετανάστευση με την ευροία έννοιά της" και μιλάει για "εποικισμό της χώρας από αλλόφυλους, αλλόθρησκους και τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες οι οποίοι δεν έχουν τίποτα κοινό πολιτιστικά και πολιτισμικά με τον έλληνα ευρωπαίο πολίτη". Στην ίδια ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ. ελλοχεύει η προτροπή σε ορισμένες ομάδες να αναλάβουν δράση απειλώντας με "φωτιά και τσεκούρι τους προσκυνημένους" (ΣΣ εννοώντας τους Οικολόγους Πράσινους και όσους δημοκρατικούς πολίτες υποστηρίζουν μια αντιρατσιστική μεταναστευτική πολιτική).

Η Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων καλεί τον πρόεδρο ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρη να διαβάσει τις δύο ανακοίνωσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματός του και να λάβει αμέσως θέση μια και δεν πρόκειται για μια απλή πολιτική διαφωνία αλλά για θέσεις που δεν ταιριάζουν σε κοινοβουλευτικό κόμμα, πολύ περισσότερο όταν εξοκτεύονται απειλές για "φωτιά και στεκούρι στους προσκυνημένους".

Καλούμε, επίσης, και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν για το θέμα μια και αφορά στην ίδια τη δημοκρατία και την ταυτότητα της κοινωνίας μας.

(επισυνάπτουμε τις δυο ανακοινώσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΛΑ.Ο.Σ. καθώς και την ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας)

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

2009-10-14 ΛΑΟΣ κατά του αντιρατσιστικού φεστιβάλ

2009-10-15 Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας απ. στο ΛΑΟΣ

2009-10-16 ΛΑΟΣ vs Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας

2009-10-16 ΛΑΟΣ vs Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας

2009-10-17 Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας απαν. στο ΛΑΟΣ

2009-10-17 Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας απαν. στο ΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου