Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Μπράβο Μαργαρίτα!

• Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Καραβασίλη Μαργαρίτα, Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος, πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος

(Συνέντευξη της Μαργαρίτας Καραβασίλη)



Η Μαργαρίτα Καραβασίλη είναι αρχιτέκτων d.p.l.g. Μηχανικός, με Msc. Πολεοδομίας, Χωροταξίας, Οικονομικού Προγραμματισμού (Πανεπιστήμιο Paris IV, Sorbonne) και Msc. Κοινωνικής Ψυχολογίας (EHESS, Paris). Υπηρέτησε στο ΥΠΕΧΩΔΕ, από το 1979 έως το 2007 σε επιτελικές θέσεις, όπου ασχολήθηκε με ζητήματα περιβάλλοντος, πολεοδομίας και οικιστικής πολιτικής με εστίαση, τα τελευταία χρόνια, στην ενέργεια, κλιματική αλλαγή, αειφόρο ανάπτυξη και ειδικότερα στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική και οικολογική δόμηση.

Τον Οκτώβριο του 2003 τοποθετήθηκε επικεφαλής Γενική Επιθεωρήτρια Περιβάλλοντος, θέση από την οποία απομακρύνθηκε το 2005, εξαιτίας της δημόσιας κριτικής που άσκησε για τη μόλυνση του Ασωπού και την περιβαλλοντική πολιτική του ΥΠΕΧΩΔΕ. Στη συνέχεια μηνύθηκε από τον διάδοχό της στο υπουργείο. Αρθρογραφεί σε επιστημονικά, τεχνικά και οικολογικά περιοδικά, ενώ ήταν υποψήφια βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου