Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων στην Θεσσαλία

Περιοδεία στη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα για το διάστημα 9-11 Νοεμβρίου θα κάνουν τα μέλη της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος και Κάτια Λεμπέση, η Νομαρχιακή Σύμβουλος της Οικολογίας-αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, Ελεωνόρα Ζώτου και η Λυδία Κονιόρδου. Η αντιπροσωπία θα συζητήσει με πολίτες και φορείς τις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον σε τοπικό επίπεδο και για τις θέσεις τους εν’ όψη της επερχόμενης διοικητικής μεταρρύθμισης. Η αντιπροσωπεία των ΟΠ θα δώσει συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ στη Λάρισα οργανώνεται δημόσια εκδήλωση τη Δευτέρα 9/11, ώρα 20:30 στο Χατζηγιάννειο, (Ρούσβελτ 59).

Στόχος της περιοδείας είναι να δοθεί η δυνατότητα διαλόγου για τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων σχετικά για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, για τους λόγους της άρνησης ν’ αναλάβουν το υφυπουργείο Περιβάλλοντος, για τις προτάσεις τους για την οικονομία και την απασχόληση, για την ανάπτυξη της υπαίθρου και την αγροτική πολιτική, για τις θέσεις τους σχετικά με την διοικητική μεταρρύθμιση και την τοπική αυτοδιοίκηση και φυσικά το σοβαρότατο ζήτημα της διαχείρισης του νερού.

«Έχουμε δηλώσει ότι επιδιώκουμε να παρεμβαίνουμε στο πολιτικό γίγνεσθαι σαν να είμαστε στη Βουλή, να παρεμβαίνουμε τόσο κεντρικά όσο και τοπικά. Είμαστε ανοικτοί σε προγραμματικό διάλογο με την κυβέρνηση, τα κόμματα, τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρακολουθούμε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ασκούμε κριτική όταν βλέπουμε να ακολουθούνται λάθος πολιτικές ή να μην προωθούνται οι αναγκαίες αλλαγές αλλά και θα στηρίζουμε όσες ενέργειες είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό είναι φανερό και από τις καθημερινές μας ανακοινώσεις και πρωτοβουλίες που περιλαμβάνουν όχι μόνο κριτική αλλά και προτάσεις.»

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ξεκινάνε από τη Θεσσαλία περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με στόχο την πολιτική και οργανωτική ανάπτυξή τους στις νέες συνθήκες. Τον Νοέμβριο περιοδείες αντιπροσωπείας των ΟΠ θα γίνουν στη Θεσσαλία (9-11 Νοεμβρίου), στην Φθιώτιδα (13/11), την Αχαΐα και την Ηλεία (25/11), ενώ το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων θα συνεδριάσει στη Μεγαλόπολη στις 21-22 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου