Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Απο την zougla.gr

Στο ζωτικό ρόλο που παίζει ο μητρικός θηλασμός στην υγεία και προστασία του βρέφους και της μητέρας, εστιάζεται η φετινή εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που γιορτάζεται από 1 έως 7 Νοεμβρίου.

Η UNICEF, μαζί με την Παγκόσμια Συμμαχία για την προώθηση του Μητρικού Θηλασμού, την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, και υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο, γιορτάζουν εφέτος την εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού για 18η χρονιά.


Ο καλύτερος τρόπος

Σχεδόν εννέα εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο, κυρίως από αιτίες που μπορούν να προληφθούν, και ο υποσιτισμός αποτελεί την κρυφή αιτία πίσω από έναν στους τρεις θανάτους αυτών των παιδιών.

Η υγεία και η διατροφή της μητέρας είναι αλληλένδετη με τη διατροφική κατάσταση και την υγεία των παιδιών της, γι’ αυτό η παροχή σωστής τροφής στις έγκυες και θηλάζουσες μητέρες είναι «κλειδί» για την προαγωγή της σωστής διατροφής και των παιδιών.

Ο μητρικός θηλασμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά έχουν τη σωστή διατροφή, ώστε να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή.

Ειδικότερα, για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής το μητρικό γάλα καλύπτει εξ ολοκλήρου τια διατροφικές ανάγκες του βρέφους.

Ο μητρικός θηλασμός είναι μία ασπίδα που προστατεύει τα μικρά παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου