Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ EUROPEO ARBEL..ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΣΙΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Απο την ΠΡΕΖΑ TV

...Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή το νέο γύρο κινητοποιήσεων των φιλοζωικών σωματείων της Αττικής με στόχο την απομάκρυνση από την περιοχή του Μαραθώνα του τσίρκο Europeo Arbel, που -σε πείσμα της αλλαγής που συντελείται παγκοσμίως στη βιομηχανία του περιοδεύοντος θεάματος- εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να περιλαμβάνει νούμερα με ζώα.


Οπως καταγγέλλει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 100 Ζωοφιλικών Σωματείων, στις παραστάσεις του συμμετέχουν λιοντάρια, τίγρεις, πάνθηρες, καμήλες, λάμα, άλογα, ταύροι, ακόμα και... κατσίκες, ενώ οι μικροί θεατές καλούνται να βγάλουν φωτογραφία δίπλα σε ένα δύσμοιρο λιονταράκι.


Το τσίρκο εγκαταστάθηκε στις αρχές Αυγούστου σε ιδιωτικό χώρο του Δήμου Μαραθώνα και μολονότι οι αντιδράσεις υπήρξαν έντονες, καθώς η επιχείρηση -εκτός των άλλων- δεν διέθετε τις απαιτούμενες άδειες, η δημοτική αρχή δεν προχώρησε σε σφράγιση του τσίρκο που πραγματοποίησε κανονικά τις προγραμματισμένες παραστάσεις του (ολοκληρώνονταν χθες).

«Ως φιλοζωικοί σύλλογοι είμαστε αντίθετοι με την παρουσία των τσίρκο με ζώα στη χώρα μας, καθώς δεν εκφράζουν τον πολιτισμό του 21ου αιώνα και προωθούν τη βία στις σχέσεις του ανθρώπου με τα άλλα όντα του πλανήτη», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι σε όλο τον κόσμο λειτουργούν με επιτυχία τσίρκο χωρίς ζώα. (η συνέχεια εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου