Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Πράσινη ενέργεια από λύματα τυρόγαλου στη γαλακτοβιομηχανία ΤΥΡΑΣ στα Τρίκαλα.

Απο το trikalaola.blogspot.com

Πρωτοποριακή μέθοδο παραγωγής ενέργειας από λύματα τυρόγαλου, εφαρμόζεται εδώ και λίγο καιρό στην γαλακτοβιομηχανία ΤΥΡΑΣ στα Τρίκαλα. Η πρωτοποριακή μέθοδο είναι Γαλλικής τεχνολογίας και από τα λύματα της επεξεργασίας του τυρόγαλου, παράγεται το βιοαέριο και στη συνέχεια μετατρέπεται σε ενέργεια, που καλύπτει έως και το 70% της γαλακτοβιομηχανίας ΤΥΡΑΣ, που βρίσκεται στο 8ο χλμ. της ε.ο. Τρικάλων – Άρτας. Για τη μέθοδο αυτή, που είναι μοναδική στην Ελλάδα, σήμερα στις 1 το μεσημέρι, ξεναγήθηκε στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού και ενημερώθηκε, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας. Ο κ. Γκούπας ήθελε να δει από κοντά αυτή τη μέθοδο, για να εκτιμήσει αν υπάρχει δυνατότητα να εφαρμοστεί και στο Χ.Υ.Τ.Α. Τρικάλων, όπου θα γίνει η μονάδα επεξεργασίας οργανικών αποβλήτων. Τον κ. Γκούπα ξενάγησε στις εγκαταστάσεις, ο ένας εκ των ιδιοκτητών της ΤΥΡΑΣ και ΟΛΥΜΠΟΣ, ο κ. Μιχάλης Σαράντης. Τον κ. Γενικό συνόδευαν, ο δήμαρχος Τρικάλων κ. Μιχάλης Ταμήλος και ο Αντινομάρχης Τρικάλων κ. Ντίνος Κοτρώνης.
Ένα από τα πιο βασικά πλεονεκτήματα της πρωτοποριακής μεθόδου, είναι πως το νερό που διαχέεται στο ποτάμι (παραπόταμο του Πηνειού), βγαίνει καθαρό κι έτσι δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον.
Μιλώντας κ. Σαράντης στο trikalaola, τόνισε ιδιαίτερα, την μεγάλη σημασία που έχει αυτή η μέθοδο για το περιβάλλον και μακάρι κι άλλες βιομηχανίες του Νομού Τρικάλων, να εφαρμόσουν ανάλογη μέθοδο, ούτος ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον και συγχρόνως να παράγεται ενέργεια.
Δείτε το σχετικό βίντεο μέσα από το You Tube σε ανάλυση 640X480. Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου