Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς δημοσιογράφο κ. Γ. Πρετεντέρη

Αγαπητέ κύριε Πρετεντέρη
Παρακολούθησα με προσοχή την χθεσινή εκπομπή σας ΑΝΑΤΡΟΠΗ όπως και άλλες προηγούμενες όπου παρουσιάζατε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO Μεταξύ άλλων και για τους Οικολόγους Πράσινους. Θα περίμενε κανείς από έναν δημοσιογράφο με τη δική σας εμπειρία και γνώσεις να καλέσει -και μάλιστα στην εκπομπή που λέγεται ΑΝΑΤΡΟΠΗ - ΚΑΙ κάποιον εκπρόσωπο των Οικολόγων Πράσινων για να πάρει μέρος στη συζήτηση μια και πράγματι η πολιτική παρουσία μας δείχνει να έχει απήχηση σε ένα σταθερά αυξανόμενο ποσοστό των ψηφοφόρων σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις από τον Ιούνιο 2008 και μετά.

Με έκπληξη όμως και εγώ και χιλιάδες τηλεθεατές σας άκουσαν να μιλάτε με άκρως ειρωνικό τρόπο - όπως συχνά και άλλοι συνάδελφοι σας και μάλιστα να είστε ...σίγουρος ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν υπάρχουν (είναι δηλαδή δημιούργημα της τηλεόρασης ή των εταιριών δημοσκόπησης;;;;;). Επίσης, καλεσμένοι σας έδειξαν εξίσου απληροφόρητοι, όπως η εξυπνάδα "δηλαδή αυτοί που καίνε σκουπίδια ψηφίζουν Οικολόγους Πράσινους;".

Είναι αλήθεια ότι μας εξέπληξε η κατηγορηματική τοποθέτησή σας ότι δεν υπάρχουμε, μάλιστα μας έπιασε μια κατάθλιψη υπαρξιακή. Για να το λέει ένας έγκριτος δημοσιογράφος, μήπως πραγματικά δεν υπάρχουμε αναρωτηθήκαμε αργά το βράδυ και δεν μας έπιανε ύπνος, μερικές χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα; Μήπως είμαστε το πνεύμα της τηλεόρασης; Μήπως μας δημιούργησαν τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι, αναρωτηθήκαμε; Και τόσα χρόνια που δραστηριοποιούμαστε κοινωνικά και παρεμβαίνουμε αλλάζοντας τις κοινωνικές εξελίξεις σε τόσους τομείς μην δεν υπήρξαν παρά μόνο σε μια εικονική πραγματικότητα;

Μετά από ανοίξαμε τις εφημερίδες και είδαμε ότι μας ανέφεραν ακόμα και οι εφημερίδες και τα κανάλια που σήμερα ισχυρίζονται ότι δεν μας ξέρουν. Αλλά και πριν τις εκλογές του 2007 ισχυρίζονταν πολλοί ότι δεν υπάρχουμε και μετά με έκπληξη είδαν ότι συγκεντρώσαμε κάτω από δύσκολες συνθήκες ποσοστό 1,05%. Σήμερα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν ποσοστά προτίμησης της τάξης του 3,1-4,5% για τις εθνικές και 3,5-6% για τις ευρωεκλογές πως μπορεί ένας δημοσιογράφος σαν και σας να μην ενδιαφέρεται να συγκεντρώσει στοιχεία και να προσκαλέσει έστω και εκτός στούντιο κάποιους εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων για να δει μήπως πράγματι πρόκειται για μια ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο πολιτικό σκηνικό που έχει πια ωριμάσει.

Επειδή φυσικά δεν ισχύει τι ότι "είδηση είναι μόνο αυτό που μεταδίδει η τηλεόραση", θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την... ύπαρξή μας αλλά μπορείτε να βρείτε στοιχεία και σε άρθρα σε πολλά έντυπα, μεταξύ των οποίων και στη εφημερίδας που εργάζεστε, καθώς και στην ιστοσελίδα μας www.ecogreens.gr καθώς και σε τουλάχιστον 350.000 αναφορές στο διαδίκτυο (αν βάλετε την λέξη ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ σε κάποιο ψαχτήρι) και στα προσωπικά μας τηλέφωνα και στα τηλέφωνα στελεχών μας που είναι μέλη της Πανελλαδικής Γραμματείας μας (6 μέλη), του Πανελλαδικού Συμβουλίου μας (33 στελέχη από διάφορες περιοχές της χώρας), των συντονιστών τοπικών πολιτικών κινήσεων ή/και θεματικών ομάδων που υπάρχουν φυσικά στην ιστοσελίδα μας.

Καλού κακού σας δίνω και το προσωπικό μου τηλέφωνο (6936672882), που όπως μου ανέφερε σε τηλεφωνική μου διαμαρτυρία συνεργάτης σας το έδωσε σε εσάς στη διάρκεια του διαφημιστικού διαλείμματος αλλά δεν με καλέσατε για να παρέμβω έστω και τηλεφωνικά για να διευκρινίσω κάποιες από τις... απορίες σας (που βρεθήκαμε εμείς, αν αυτοί που καίνε σκουπίδια μας ψηφίζουν καν).

Επειδή φαντάζομαι ότι ίσως δεν γνωρίζετε - αν και είσαστε μέσα στη λίστα αποδεκτών των 2000 τουλάχιστον δημοσιογράφων που λαμβάνουν τακτική ενημέρωση από τους Οικολόγους Πράσινους:

- "Βομβαρδίζουμε" καθημερινά χιλιάδες δημοσιογράφους με τις θέσεις μας, ανακοινώσεις και πολιτικές παρεμβάσεις μας σε πανελλαδικό επίπεδο. Πολλά ΜΜΕ έχουν πλέον συστηματική πληροφόρηση των αναγνωστών, ακροατών και τηλεθεατών τους σχετικά.

- Μόλις πρόσφατα ολοκληρώσαμε την εσωτερική ψηφοφορία μας για την ανάδειξη της Ευρωλίστας μας αλλά και του πολιτικού προγράμματός μας για την Ευρώπη και τις Ευρωεκλογές. Είμαστε στη διάθεσή σας για να μιλήσουμε μια και έχουμε ονοματεπώνυμο, δ/νση, τηλέφωνο, e-mail, και μακροχρόνια πολιτική και κοινωνική παρουσία. Βιογραφικά μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα μας.

- Έχουμε ξεκάθαρο και ψηφισμένο στο συνέδριο μας του 2007 πρόγραμμα των πολιτικών αλλαγών που επιδιώκουμε όποια και αν είναι η θέση μας και η επιρροή μας στο πολιτικό τοπίο,

- Έχουμε αναπτυγμένη οργανωτική δομή που συνεχώς επεκτείνεται πανελλαδικά παρά την... ανυπαρξία μας. Δείτε και πιο πιο σχετική αναφορά

- Τοποθετούμαστε πολιτικά σε όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, παρεμβαίνουν, διατυπώνουμε προτάσεις τις οποίες μπορείτε φυσικά να βρείτε και στο διαδίκτυο αλλά ευχαρίστως να σας της δώσουμε και τυπωμένες και να τις παρουσιάσουμε σε εκπομπή σας με τίτλο "ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο πολιτικό σκηνικό;"

- Έχουμε οργανώσει 2 συνέδρια μέσα στο 2008, πολύ πρόσφατα (5-7/12/2008) αλλά και τέλη Μαρτίου 2008, ενώ λειτουργούμε δημοκρατικά και με διαφάνεια, με συγκεκριμένη και συνεχή πολιτική παρουσία

Ίσως χρειάζεται μια ΑΝΑΤΡΟΠΗ στον τρόπο που σήμερα - την εποχή του διαδικτύου και των ραγδαίων κοινωνικών αλλαγών - κάποιοι δημοσιογράφοι προσεγγίζουν νέα πολιτικά και κοινωνικά φαινόμενα, ένα από τα οποία είναι και η αυξανόμενη επηρροή στο κοινωνικό, πολιτικό και εκλογικό τοπίο των Οικολόγων Πράσινων. Είναι εντυπωσιακό που κάποιοι από τους καλεσμένους σας δεν ....γνώριζαν για τους Οικολόγους Πράσινους (εκτός ίσως από τον κ. Βορίδη με το κόμμα του οποίου δεν έχουμε καμία επικοινωνία και σχέση για προφανείς λόγους), μια και εκπρόσωποι των κομμάτων τους χαιρέτησαν και το τελευταίο συνέδριο μας.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεσή σας για να συναντηθούμε από κοντά, να σας ενημερώσουμε, να συμμετάσχουμε στην εκπομπή σας και επιτέλους να μάθετε και εσείς και όσοι έχουν απορρίες για το ποιοι "είναι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ".


Σίγουρα δεν φταίμε εμείς αν δεν μας γνωρίζετε, ιδού λοιπόν μια καλή ευκαιρία να μας γνωρίσετε.


Γρηγόρης Θ. Μαλτέζος
Ενεργειολόγος Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου