Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Στην Ελλάδα η ανθρώπινη ζωή είναι αναλώσιμη...

Η κυβέρνηση δεν σπαταλάει μόνο τους φυσικούς και οικονομικούς πόρους, μέσα σε ένα κλίμα διαφοράς, σπαταλάει και την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Όταν ένας αστυνομικός μπορεί να αφαιρεί εν ψυχρώ τη ζωή ενός ανήλικου με όπλο που του έχει παραχωρήσει η πολιτεία για να προστατεύει τη ζωή των πολιτών, τότε η κρίση είναι πολύ βαθύτερη, είναι κρίση προσανατολισμού της κοινωνίας μας…”

Να γίνει δεκτή η παραίτηση της ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αστυνομίας
Μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του 16χρονου παιδιού χτες στα Εξάρχεια από τις δυνάμεις καταστολής φάνηκε γα άλλη μα φορά ότι η κυβέρνηση δεν σπαταλάει μόνο τους φυσικούς και οικονομικούς πόρους, αλλά σπαταλάει και την ίδια την ανθρώπινη ζωή. Όταν αφαιρείται εν ψυχρώ η ζωή ενός ανήλικου με όπλο που του έχει
παραχωρήσει η πολιτεία, τότε η κρίση είναι πολύ βαθύτερη, είναι κρίση προσανατολισμού της κοινωνίας μας.


Η πολιτική ηγεσία της αστυνομίας ευθύνεται για την κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Ευθύνεται, επίσης , για το γεγονός ότι δεν έχει ενδιαφερθεί ως τώρα να εκπαιδεύσει τα «όργανα της τάξης» σε μεθόδους αυτοσυγκράτησης, σε τεχνικές μη βίαιης επίλυσης κρίσεων και συγκρούσεων και μη χρήσης των όπλων τους. Η τόσο συχνή και εντελώς αδικαιολόγητη χρήση των όπλων είναι αποτέλεσμα της ατιμωρησίας ή των ελαφρών ποινών που επιβάλλονται σε όσους χρησιμοποιούν το όπλο τους είτε για προληπτικό εκφοβισμό και χειραγώγηση κάθε αντίδρασης απέναντι στο «απεχθές» καπιταλιστικό μοντέλο life style ανάπτυξης, είτε για να επιδείξουν την ισχύ τους απέναντι σε άοπλους ανήλικους, μετανάστες, ακόμα και σε συγγενικά τους πρόσωπα (κυρίως στις συντρόφους τους).
Οι Οικολόγοι Πράσινοι και οι Νέοι Πράσινοι:
  • Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους γονείς του δολοφονηθέντος παιδιού.
  • Ζητάμε την αποδοχή της παραίτησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης αλλά και της αστυνομίας μια και έχουν πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του νέου παιδιού, ως ελάχιστη απόδειξη της ανάληψης ευθύνης, μετά τις ζαρντινιέρες, τις εκτελέσεις μεταναστών, και τις παρόμοιες εκτελέσεις παιδιών (Καλτεζάς κα). Τίποτα δεν φαίνεται να διδάχθηκε η αστυνομία και η πολιτική ηγεσία.
  • Ζητάμε έναν απολογισμό για τις συνέπειες που αντιμετώπισαν όσοι αστυνομικοί σκότωσαν πολίτες, νέα παιδιά, συζύγους, επικαλούμενοι τη δικαιολογία ότι το «όπλο εκπυρσοκρότησε τυχαία» ή ότι «η σφαίρα εξοστρακίστηκε».

Τώρα χρειάζεται να απαντήσουμε όλοι, τα πολιτικά κόμματα, οι κοινωνικές οργανώσεις και οι πολίτες, στα κρίσιμα ερωτήματα: πώς η οργάνωση της κοινωνίας θα βάλει φραγμό στην κατάχρηση της εξουσίας εκ μέρους των οργάνων τήρησης της τάξης και πως η πολιτεία επιτέλους θα προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή.

Κανείς δεν δικαιούται να σιωπά!
Τα δικά μας λεφτά για τις τράπεζές τους, οι σφαίρες τους για τα παιδιά μας! Όταν σκοτώνουν τα παιδιά μας σκοτώνουν τα όνειρα για μια άλλη κοινωνία!

Η Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
και
Οι Νέοι Πράσινοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου