Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Αντιμέτωπη με εικόνες προσβλητικές για την ανθρώπινη υπόσταση έρχεται η ελληνική κοινωνία, καθώς το σύστημα υγείας είναι αφημένο στην τύχη του και στις πολιτικές των μνημονιακών περικοπών.


Η εικόνα του Αναρρωτηρίου Κορυδαλλού όπου σε ένα χώρο για 60 άτομα στοιβάζονται 220 και παραβιάζονται και οι πιο στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας για ασθενείς και εργαζόμενους προκαλεί σοκ. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασε πρόσφατα την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ σχετικά με την απαγόρευση της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης και το συμβούλιο της Ευρώπης ζητά την άμεση βελτίωση των συνθηκών κράτησης του Αναρρωτηρίου Κρατουμένων Κορυδαλλού. Η καταδίκη του φυλακισμένου με 2 χρόνια στέρηση εξόδου επειδή δημοσίευσε φωτογραφίες αποτελεί φαινόμενο κατάχρησης εξουσίας πάνω σε ανθρώπους που νοσούν επειδή μόνο και μόνο αντέδρασαν στις συνθήκες κράτησής τους.

Οι εργαζόμενοι των Γενικών Νοσοκομείων καταγγέλλουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και ανεπάρκεια υλικών και εξοπλισμού τη στιγμή που όπως δηλώνουν, ο όγκος εργασίας έχει αυξηθεί σε σημείο επικίνδυνο λόγω απουσίας οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οι ασθενείς δεν μπορούν πλέον να κλείνουν τα μάτια μπροστά στην αδιαφορία και ανοργανωσιά καθώς δεν τους παρέχονται ούτε οι εξειδικευμένες υπηρεσίες ιατρείων πόνου του Νοσοκομείου Πατησίων, ενώ μετά το κλείσιμο των 5 νοσοκομείων στην Αττική δεν μπορούν να έχουν ούτε πρόσβαση στο φάκελό τους.
Το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού αντιμέτωπο με όλη αυτή την καταιγίδα ανασφάλιστων που προσέρχονται σε αυτό, ζητά από το κράτος να υπάρξει μέριμνα για ΟΛΟΥΣ τους ανασφάλιστους πολίτες καθώς δεν μπορούν να καλύψουν ανάλογα κόστη, πόσο μάλλον ένας μακροχρόνια άνεργος.
Ευρωπαίοι εκπρόσωποι κινημάτων διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα αποτελεί πανευρωπαϊκά ιδιάζουσα περίπτωση εφαρμογής των πιο βάρβαρων και απάνθρωπων πολιτικών στον χώρο της υγείας που δημιουργούν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Οι περικοπές και η έλλειψη πρόσβασης στις υποδομές υγείας για ολοένα και περισσότερους ανθρώπους συντελούν στηναύξηση εμφραγμάτων μυοκαρδίου, κατάθλιψης, συνοσυρότητας και αυτοκτονιών.
Απαιτούνται ριζικά μέτρα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης. Η υγειονομική περίθαλψη θα έπρεπε να είναι δωρεάν να εξαιρείται από περικοπές και να εξορθολογιστεί.
Δωρεάν Υγεία προς όλους τους ανασφάλιστους. Ολοκληρωμένη ΠΦΥ χωρίς εμπόδια που δυσχεραίνουν την πρόσβαση. Να σταματήσει η εξαθλίωση των κρατουμένων, να ενταχθεί το Νοσοκομείο Κορυδαλλού στο ΕΣΥ όπως προβλέφθηκε με νόμο το 2009 και παραμένει ακόμα στα χαρτιά.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου