Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ


Να ξεπεράσουμε τα γκρίζα διλήμματα του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα
Για την επόμενη μέρα της πραγματικής οικονομίας, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις και το διακύβευμα των εκλογών, μίλησαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι στη τελευταία τους προεκλογική συνέντευξη Τύπου. Σε ταράτσα του Περάματος με θέα τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, η Ιωάννα Κοντούλη και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος παρουσίασαν τις θέσεις των Οικολόγων Πράσινων και απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
«Ο τόπος εδώ, το Πέραμα, δημιουργήθηκε από πρόσφυγες, χτίστηκε με αυθαίρετα από ανθρώπους που ήρθαν στην περιοχή για να βρουν μια πατρίδα. Η ανεργία εδώ έχει χτυπήσει κόκκινο. Το κράτος, η δημόσια διοίκηση απουσιάζουν και τα περιβαλλοντικά προβλήματα είναι πολλά» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία της η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Ιωάννα Κοντούλη, εξηγώντας και την επιλογή του τόπου της συνέντευξης.
Στις ομιλίες τους, η Ι. Κοντούλη και ο Γ. Παρασκευόπουλος τόνισαν ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι και αυτή τη φορά είμαστε κόμμα προτάσεων, με απαντήσεις για την ανεργία, την πραγματική οικονομία, την ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, τη σχέση με την Ευρώπη. Είμαστε οι μόνοι που τονίζουμε ότι, χωρίς ταυτόχρονες απαντήσεις για οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον, απλώς ανακυκλώνουμε τα αδιέξοδα. Από την Ισπανία, όπου η υπερδόμηση των ακτών οδήγησε στη φούσκα των ακινήτων και την κατάρρευση των τραπεζών, μέχρι τη Δυτική Μακεδονία όπου η κυριαρχία του λιγνίτη τη φέρνει πρώτη σε ανεργία από όλες τις ελληνικές περιφέρειες παρά τις χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις της ΔΕΗ, όλα δείχνουν ότι επιλογές κατά του περιβάλλοντος δεν ωφελούν τελικά ούτε την οικονομία. Γι’ αυτό και επιμένουμε στην Πράσινη Στροφή, που θα αλλάξει τον προσανατολισμό της οικονομίας δημιουργώντας ταυτόχρονα πλήθος θέσεις εργασίας.
Αναφερόμενη στα καθημερινά φαινόμενα βίας, η Ιωάννα Κοντούλη είπε ότι: «Σε ό,τι αφορά στα πρόσφατα περιστατικά βίας λέμε δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για άλλη βία στη ζωή μας. Δεν πρέπει να απαντήσουμε με βία. Λύσεις υπάρχουν, με αισιοδοξία προς τη σωστή κατεύθυνση». Όσο αφορά τα διλήμματα των εκλογών και τους ψηφοθηρικούς “τακτικισμούς”, η Ιωάννα Κοντούλη τόνισε πως «δεν υπάρχει "χρήσιμη" και "ωφέλιμη" ψήφος. Χρήσιμη και ωφέλιμη ψήφος είναι αυτή που ανταποκρίνεται στις επιλογές και τις πεποιθήσεις του ψηφοφόρου, αυτήν για την οποία δεν θα μετανιώσει. Αυτοί που θα ψηφίσουν Οικολόγους Πράσινους δεν θα έχουν αμφιβολία για τη χρησιμότητα της ψήφου τους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν και λόγο και ρόλο και γι’ αυτό πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή». Τέλος, η Ιωάννα Κοντούλη εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της για τη νέα απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας, η οποία εκδηλώθηκε σήμερα με το δημοσίευμα της γερμανικής έκδοσης των Financial Times.
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας και συν-επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, τόνισε:
«στις εκλογές αυτές είναι ώρα να ξεπεράσουμε τα γκρίζα διλήμματα:
  • Στο δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» οι Οικολόγοι Πράσινοι απαντάμε ΚΑΙ ευρώ ΚΑΙ μια ευρωπαϊκή χώρα. Το ευρώ του κ. Σαμαρά είναι υποτιμημένο 50% και έχει στο βάθος δραχμή, καθώς στην πίσω όψη του είναι χαραγμένη η επιστροφή στη δεκαετία του ‘50. Είναι ενδεικτικό ότι δε δεσμεύονται καν να επαναδιαπραγματευθούν τους δημοσιονομικούς στόχους της Δανειακής Σύμβασης που λειτουργούν ως Οδικός Χάρτης εξόδου από την ευρωζώνη.
  • Το δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» αποτελεί με τη σειρά του επικίνδυνο φλερτ με την αλαζονεία και την αυτοκαταστροφή. Εγγύηση μπορεί να είναι μόνο το πρόγραμμα μιας κυβέρνησης (όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανοίγει τα χαρτιά του και αρνείται τις προσκλήσεις μας για διάλογο), όχι η σύνθεση της. Η Κύπρος, που βρίσκεται με το ένα πόδι στο Μνημόνιο έχοντας κυβέρνηση Αριστεράς και επενδύοντας και στους υδρογονάνθρακες, θα έπρεπε να μας είχε κάνει όλους πιο σεμνούς.
Η είσοδος των Οικολόγων Πράσινων στη Βουλή είναι απαραίτητη για εναλλακτική πλειοψηφία, πέρα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ανοικτή όμως σε διάλογο, συνεργασίες και ανοχή και από ευρύτερες δυνάμεις. Ιδιαίτερα στα θέματα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και εναλλακτικού σχεδίου διεξόδου, είναι ανάγκη να επιδιώξουμε κάθε δυνατή σύγκλιση, σε όλα τα ζητήματα όπου αυτό είναι εφικτό. Στα θέματα αυτά οι Οικολόγοι Πράσινοι θέλουμε να είμαστε γέφυρα και καταλύτης διαλόγου, και ανάχωμα στον κίνδυνο να κοπεί η κοινωνία στα δύο. Άλλο όμως να βάζουμε νερό στο κρασί μας, και άλλο λογική μέσων όρων και ελάχιστων κοινών παρονομαστών που δεν οδηγούν πουθενά. Πλαίσιο συμμετοχής μας σε κυβέρνηση είναι ο σεβασμός στην κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, η παραμονή στο ευρώ με ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής, καθώς και λύσεις πέρα από το Μνημόνιο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θέτουμε στην Αριστερά όρους πολύ απαιτητικότερους από ό,τι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Την Κυριακή, η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους είναι αυτή που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία και φιλοδοξούμε να είμαστε η θετική έκπληξη των εκλογών».
Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου 2103306301

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου