Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ιωάννα Κοντούλη: Οι λύσεις επείγουν




Από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα

Η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, η οποία δόθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Λάρισα είπε:

Με τα σενάρια των αυτοδυναμιών να έχουν καταρρεύσει ήδη από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η χώρα θα βρεθεί μπροστά σε δύο ενδεχόμενα:
Μιας κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ
Μιας κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ
Στην πρώτη περίπτωση, οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε. Άλλωστε η ΝΔ έχει συγγενείς πολιτικά χώρους στους οποίους μπορεί να απευθυνθεί.
Στη δεύτερη περίπτωση και εφόσον είμαστε στη βουλή, μπορούμε να συζητήσουμε. Έχουμε όμως τις αρχές, τις αξίες και τις κόκκινες γραμμές μας.
Υπάρχουν πολλά ζητήματα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην οικονομία όσο και στο περιβάλλον.
Δεν μπορούμε για παράδειγμα να συμμετέχουμε στο κυνήγι της νέας χίμαιρας των εξορύξεων και της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων που απειλεί να κάνει το Αιγαίο μια τεράστια πετρελαιοκηλίδα προσφέροντας πολύ λιγότερες θέσεις εργασίας και πλούτο από αυτόν που στερεί.
Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση δεδομένοι.
Η ψήφος των πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή, ακόμη και στο ενδεχόμενο που από το αποτέλεσμα των εκλογών δεν προκύπτει ούτε κεντροδεξιά, ούτε κεντροαριστερή κυβέρνηση. Σε αυτήν την περίπτωση, το πολιτικό προσωπικό πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.
Άλλωστε όσοι είναι για τα μεγάλα, πρέπει να είναι έτοιμοι και για τα μικρά. Η χώρα δεν αντέχει άλλες εκλογές.
Η επόμενη κυβέρνηση της χώρας, πρέπει να είναι πολιτική. Οι λύσεις επείγουν.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου