Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη των Οικολόγων Πράσινων στο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την ρύπανση στη Θεσσαλία




Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύοντας ότι η ζωή δεν χρεοκοπεί επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό
και ευχήθηκαν για τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους Αλληλεγγύη, Αισιοδοξία και Συμφιλίωση με το Περιβάλλον. Προσφέροντας συμβολικά για τις εορτές, με “ειδική” συνταγή, κουραμπιέδες από εξασθενές χρώμιο, μελομακάρονα από κατάλοιπα αντιβιοτικών και φυτοφαρμάκων καθώς και τυρόγαλο από το τυρογαλίτη ποταμό. Με την ίδια συνταγή η ελληνική οικογένεια δοκιμάζεται – χαρατσώνεται, από τα άδικα οικονομικά μέτρα και κυρίως τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες που χρησιμοποιήθηκαν από τους πολιτικούς για να εξασφαλισθούν τα δικά τους συμφέροντα.
Για την ΠΚ Λάρισας
Ο Συντονιστής
Κούτσικος Κωνσταντίνος


ΥΓ.: Χρώμιο άνω του επιτρεπόμενου ορίου ανιχνεύθηκε στο νερό που υδρεύονται αρκετά δημοτικά διαμερίσματα, αυτό δείχνει ότι υπάρχει έλλειψη υπευθυνότητας στην αντιμετώπιση τόσο σοβαρών θεμάτων. Επίσης θα πρέπει να γίνουν μετρήσεις για τις ποσότητες του εξασθενούς χρωμίου στη Περιφέρεια.
Άνθρωποι και οικοσυστήματα δηλητηριάζονται από τη μη σωστή διαχείριση των Φυτοφαρμάκων. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος καθώς μεταφέρονται στα επιφανειακά νερά, υπόγεια νερά και εισάγονται στη διατροφική αλυσίδα.
Ο τυρογαλίτης ζει και βασιλεύει. Για να μας θυμίζει πως τα όσα έλεγαν προεκλογικά οι Περιφερειακές Παρατάξεις περί απορρύπανσης του είναι αίολα.
Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για όλες αυτές τις εξελίξεις και ζητήσαμε από το Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να ενημερώσει πλήρως και υπεύθυνα τους πολίτες για το τι ακριβώς συμβαίνει με το χρώμιο, τα κατάλοιπα αντιβιοτικών – φυτοφαρμάκων, το τυρόγαλο, και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου