Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Μπατζελή: ''Η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε κοιλάδα διατροφικού πλούτου''

Καλώς την κι ας άργησε... Το προφανές γίνεται είδηση! Οταν εδώ και χρόνια φωνάζαμε πως η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει ο βιολογικός μπαχτσές της Ευρώπης, να πουλάει πράσινη ενέργεια στους γειτόνους της και να προσφέρει ποιοτικές διακοπές στους πλούσιους του πλανήτη, κάποιοι επέμεναν πως μπορούμε να ζούμε με επιδοτήσεις και ζητιανιά υποθηκεύοντας το μέλλον της πατρίδας μας. Για να δούμε, θ' αλλάξει κάτι σ' αυτή τη χώρα ή θα συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε εκτροπές Αχελώων και βαμβακοχώραφα παντού?

Aπο την TV χωρίς σύνορα

Τις Σέρρες επισκέπτεται η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, καθώς και Κλιμάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Κατά την ομιλία της σε αγρότες του νομού, η κ. Μπατζελή αναφέρθηκε στην θέσπιση του μητρώου αγροτών, σύμφωνα με το οποίο ''αναδιοργανώνεται ο αγροτικός χώρος με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ενώ ταυτόχρονα γίνεται δυνατή η παρακολούθηση της αγροτικής δραστηριότητας και η ουσιαστική στήριξη της, με σεβασμό στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και του περιβάλλοντος'''. ''Οι κοινοτικές επιδοτήσεις δεν θα έχουν σχέση με το Μητρώο Αγροτών'', επεσήμανε η κ. Μπατζελή.

Αναφερόμενη στις καινοτομίες του υπουργείου τόνισε ότι "άμεσος σκοπός του υπουργείου είναι η σύζευξη της διατροφής με την ενέργεια υπό την προϋπόθεση οι αγρότες να μην εγκαταλείψουν τη γεωργία''. ''Η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε μία κοιλάδα διατροφικού πλούτου'', δήλωσε η υπουργός και πρόσθεσε ότι αυτό θα επιτευχθεί με δύο προγράμματα: της ιχνηλασιμότητας και του ελέγχου της ποιότητας και της πορείας του προϊόντος.

Άμεσος στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία του Μητρώου Εμπόρων γεωργικών προϊόντων για τον έλεγχο της διακίνησης των προϊόντων και την διασφάλιση τους, πρόσθεσε. "Ήδη έπρεπε να είχαμε βάσει των Κοινοτικών Οδηγιών, 22 Μητρώα Εμπόρων και αυτή την στιγμή δεν έχουμε κανένα'' υπογράμμισε.

Όσον αφορά το θέμα των συνεταιρισμών η κ. Μπατζελή επεσήμανε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταμέτρησής, εξυγίανσης και συγχώνευσής τους ώστε να εφαρμοστεί ο βασικός Νόμος περί Αγροτικών Συνεταιρισμών. Αναφερόμενη στα μέτρα στήριξης των αγροτών και κτηνοτρόφων, επεσήμανε τη δημιουργία ΤΕΜΠΕ για την χρηματοδότηση των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, τη ρύθμιση των δανείων των κτηνοτρόφων στα πλαίσια της γενικότερης ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου