Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Απάντηση στην ελληνική ξενοφοβία δίνουν οι Έλληνες μετανάστες

Απο την TVχωρίς σύνορα

Ο Ελληνικός σύλλογος «Δορυφόρος» στο Μόναχο, ο οποίος δημιουργήθηκε από Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συλλέξει υπογραφές για την στήριξη των δικαιωμάτων των μεταναστών στην Ελλάδα, χαιρετίζοντας την απόφαση της ελληνικής πολιτείας να δώσει στους μετανάστες τη δυνατότητα ουσιαστικής ένταξης στην Ελληνική κοινωνία.

«Η απόδοση της ιθαγένειας είναι μια πολιτική πράξη που θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική αλληλεγγύη και κατά συνέπεια την κοινωνική ειρήνη. Στηρίζουμε την απόφαση της ελληνικής πολιτείας και συμμετέχουμε στην ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, έτσι ώστε να περιοριστούν απόψεις και θέσεις υποτιμητικές για τους συνανθρώπους μας που ζουν στη χώρα μας και προπάντων απόψεις που ενισχύουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

«Οι υπερβολές και αναλήθειες που εκφράζονται επίσημα και ανεπίσημα και έχουμε ζήσει και εμείς στη Γερμανία οδήγησαν στα φαινόμενα του 33 προπολεμικά και στο Sollingen και Rostock μεταπολεμικά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος «Δορυφόρος» διοργάνωσε μία εκδήλωση με θέμα «Έλληνες της Γερμανίας. Διαφορετικές προσεγγίσεις – κοινοί στόχοι», η οποία ήταν αφιερωμένη στη συμπλήρωση 50 χρόνων από την έναρξη της μετανάστευσης για τους Έλληνες και άλλους ξένους στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου