Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Γιατί ψηφίζω ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ

Απο την Zougla.gr - Ηλίας Κατσαρέας, πρέσβης επί τιμή

Γιατί οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ πρέπει να μπουν στη Βουλή.


Ψηφίζω ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, γιατί με έχει κουράσει ο δικομματισμός της Μεταπολίτευσης, που δεν λύνει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, ούτε καν εκείνο των σκουπιδιών.

Ψηφίζω ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, γιατί θέλω να σώσω την πνευματική μου ισορροπία και ακεραιότητα, και γιατί έχω βαρεθεί την κενολογία και το μπλα μπλα των δύο μεγάλων κομμάτων. Το καθένα από τα δύο έχει συνταγές για όλα τα προβλήματα της χώρας μόνον όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση, συνταγές τις οποίες ξεχνά όταν έρχεται στην κυβέρνηση. Δεν ενδιαφέρονται τόσο για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων όσο για να κερδίζουν ‘πόντους’ με ακατάσχετη δημοκοπία σε βάρους του αντιπάλου τους. Και τα δυο τους δεν υπήρξαν μόνο λάθος κυβερνήσεις, αλλά και λάθος αντιπολιτεύσεις.

Ψηφίζω ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, γιατί πιστεύω ότι ο αγώνας για το περιβάλλον είναι αγώνας για τη δημοκρατία , όπως έχει πει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ Παπούλιας και, θα προσέθετα, εκδήλωση φωτισμένου νέου πατριωτισμού.

Ψηφίζω ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, όχι γιατί δεν υπάρχουν ευαισθησίες για το περιβάλλον και στους άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά γιατί οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ είναι ο θεματοφύλακας και η κιβωτός της συνείδησης του τί δέον γενέσθαι πάνω στο θέμα αυτό, και μπορεί με την παρουσία τους στη Βουλή να αποτελέσουν τον καταλύτη για την υιοθέτηση και εφαρμογή -επί τέλους- των αναγκαίων μέτρων και πολιτικών. Η ψήφος του καθενός μας είναι απαραίτητη γι' αυτό.

Ψηφίζω ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, γιατί ανήκω στο μεσαίο χώρο και είμαι εναντίον των ιδεολογικών φανατισμών και δογματισμών, καθώς και εναντίον της καπηλείας του εθνικισμού από τους τυχοδιώκτες της πολιτικής.

Ψηφίζω ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, γιατί θέλω -επί τέλους- λύσεις και όχι λόγια στα χρονίζοντα προβλήματα του περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Ψηφίζω ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, γιατί θέλω -επί τέλους- να εφαρμοσθεί αυστηρά ο νόμος εναντίον των καταπατητών και αυθαιρετούχων -δηλαδή, σε τελική ανάλυση, εναντίον των κλεπτών της δημόσιας περιουσίας, που ανήκει σε όλους μας. Όσοι πολιτικοί και όσα κόμματα μέχρι σήμερα τους χάιδεψαν ασκώντας πελατειακή/ρουσφετολογική πολιτική, έκαναν, όπως λέει ο λαός μας "μνημόσυνα με ξένα κόλυβα" στην ίδια λογική της ικανοποίησης της κομματικής πελατείας και με υπερχρέωση του κρατικού προϋπολογισμού. Δυστυχώς, μερικοί πολιτικοί και μερικά κόμματα δεν γνωρίζουν άλλο τρόπο για να εξασφαλίσουν την ψήφο του κόσμου!

Ψηφίζω ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, γιατί πιστεύω ότι οι πράσινες πολιτικές, η αειφόρος ανάπτυξη και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι βασικό εργαλείο πραγματικής οικονομικής ανάπτυξης, όπως δέχονται οι πάντες στον αναπτυγμένο κόσμο σήμερα.

Ψηφίζω ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, γιατί έχω κουραστεί απ' όλους εκείνους που σφυρίζουν αδιάφορα και ενδιαφέρονται μόνο για την επικοινωνιακή τους εικόνα, ενώ καταστρέφονται το ένα μετά το άλλο τα δάση της πατρίδας μας και μειώνονται δραματικά τα αποθέματα σε νερό και οξυγόνο, δηλ. οι πολυτιμότερες πλουτοπαραγωγικές πηγές μας. Είναι σχετικά σοκαριστικό ότι ουδείς πολιτικός υπεύθυνος παραιτήθηκε μετά τις τελευταίες πυρκαγιές στη ΒΑ Αττική, παρότι η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής υπό τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη ήδη το Μάιο του 2008 είχε εισηγηθεί, διακομματικά και ομόφωνα, μέτρα για την προστασία των δασών (φυσικά εις ώτα μη ακουόντων). Είναι ωσαύτως σοκαριστικά ότι για το ζήτημα αυτό, καθώς και για εκείνο της SIEMENS, σε διάστημα μιάμισης ώρας ερωτήσεων των δημοσιογράφων προς τον Πρωθυπουργό, στη διακαναλική συνέντευξή του προς τα ΜΜΕ την Κυριακή (6-9-09) στη ΔΕΘ, δεν διατυπώθηκε ούτε καν μια ερώτηση. Αλήθεια, πόσο γρήγορα ξεχνάμε...

Ψηφίζω ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, γιατί θέλω να διαψεύσω τα παπαγαλάκια του συστήματος, που έχουν βαλθεί με ζήλο να δώσουν οξυγόνο στο δικομματισμό και έχουν ξεθάψει από τα αζήτητα το σκιάχτρο της ακυβερνησίας για να τρομάξουν τον κόσμο. Εντούτοις, έρευνα της PUBLIC ISSUE για την Καθημερινή, που πραγματοποιήθηκε την 3/9/09, δείχνει ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων ( 42%) πιστεύει ότι καμία αυτοδύναμη κυβέρνηση, ούτε της ΝΔ ούτε του ΠΑΣΟΚ, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλύτερα τη σημερινή κρίση. Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, πάντως, έχουν διακηρύξει ότι, εφόσον μπουν στη Βουλή, θα συνεργασθούν με το πρώτο κόμμα για σχηματισμό κυβέρνησης . Όχι απλώς για να είναι στην κυβέρνηση, αλλά από πολιτικό ρεαλισμό, δηλ. για να βοηθήσουν στην κυβερνησιμότητα της χώρας και στην υιοθέτηση πολιτικών και μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος.

Τέλος, ψηφίζω ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, γιατί είμαι ευαισθητοποιημένος πολίτης και δεν θεωρώ τον εαυτό μου δεδομένο για κανέναν. Είναι υποχρέωσή μου, πάντως, να παύσω να ιδιωτεύω και να μεμψιμοιρώ για τα κακώς κείμενα, και να τοποθετηθώ σε ζητήματα κρίσιμα για τον τόπο μου, βάνοντας -εν ανάγκη- το συμφέρον του συνόλου πιο πάνω από το εγωιστικό δικό μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου