Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Χαμένα δέντρα και πολύ χρήμα στους κάδους

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αναρωτιούνται πόσα δένδρα πρέπει ακόμα να κοπούν ώσπου κάποιοι (παλαιο)κομματικοί επιτελείς να καταλάβουν πως οι ψηφοφόροι δεν επιλέγουν το κόμμα που θα ψηφίσουν μετρώντας ποιο απ’ αυτά κολλάει περισσότερες αφίσες. Αναρωτιούνται πότε τα κόμματα (και μάλιστα κάποια που οψίμως παινεύονται για τις οικολογικές τους ευαισθησίες) θα καταλάβουν πως πολιτική υπεροχή δεν σημαίνει βρώμικες πόλεις. Πως επιτυχία δεν είναι να κρύβουμε τις αφίσες των παλιών εκλογών με καινούριες (στη Λάρισα για παράδειγμα υπάρχουν ακόμα αφίσες από τις ευρωεκλογές). Πως απ’ την ανεξέλεγκτη αφισορύπανση, μπορεί να προκληθούν σοβαρά προβλήματα, όπως σε μια καταιγίδα, ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν οι δρόμοι από τις εκατοντάδες αφίσες που βουλώνουν τα φρεάτια.

Κάνουμε έκκληση στους αρμόδιους φορείς να τηρήσουν τον νόμο που είναι ξεκάθαρος ως προς τους χώρους που επιτρέπεται αφισοκόλληση, ώστε να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο όλη η πόλη να γεμίσει με αφίσες, χαρτιά και πανό που και αισθητικά ρυπαίνουν την πόλη και δημιουργούν μια ανεπίτρεπτη εικόνα σπατάλης σε μια εποχή οικονομικής κρίσης όπως η σημερινή.
Κάνουμε έκκληση στα κόμματα να σεβαστούν πρώτα τους πολίτες και βέβαια τον νόμο. Κάνουμε έκκληση ν’ αναλάβουν με δική τους πρωτοβουλία να κατεβάσουν τις αφίσες και τα πανό, μετά το πέρας των εκλογών.

Για τους Οικολόγους Πράσινους ν. Λάρισας
Λευτέρης Σιάκης.

(και το δημοσίευμα)

2009-09-20 Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας, Αφισορύπανση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου