Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Ηχηρή διαδήλωση στο Βερολίνο κατά της πυρηνικής ενέργειας

Απο την Ζούγκλα

Περίπου 50.000 ακτιβιστές διαδήλωσαν χθες στο Βερολίνο, κατά της πυρηνικής ενέργειας, τρεις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, με αίτημα μια "πραγματική έξοδο από την πυρηνική ενέργεια".

Οι διαδηλωτές, συνοδευόμενοι από 350 τρακτέρ, ζήτησαν επίσης το κλείσιμο του χώρου, όπου αποθηκεύονται τα ραδιενεργά απόβλητα.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα περίπου 100 οργανώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από τον κεντρικό σταθμό του Βερολίνου ως την Πύλη του Βρανδεμβούργου, φωνάζοντας συνθήματα όπως: "Σταματήστε πραγματικά - πυρηνικά, όχι ευχαριστώ!".

Το Βερολίνο έχει δεσμευτεί επισήμως να κλείσει σταδιακά ως το 2020 τους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Ωστόσο, η δέσμευση αυτή μπορεί να αθετηθεί, εάν η καγκελάριος Angela Merkel εγκαταλείψει, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, μετά τις εκλογές της 27ης Σεπτεμβρίου τους τωρινούς σοσιαλoδημοκράτες εταίρους της, και σχηματίσει συνασπισμό με τους Φιλελεύθερους, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της πυρηνικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου