Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ


7, 8 και 9 Δεκεμβρίου
Συνέντευξη Τύπου, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 12:00
στις 19:30, εκδήλωση για τα 10 χρόνια των Οικολόγων Πράσινων

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πραγματοποιούν το 9ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος 7-9 Δεκεμβρίου 2012 στη Λαμία, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 6).
Με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυση των Οικολόγων Πράσινων αλλά και τις συνεχείς πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στο Συνέδριο θα ληφθούν αποφάσεις για:
  • την οργανωτική ανασυγκρότηση του χώρου των ΟΠ με στόχο τη δραστηριοποίηση και την ενίσχυση συμμετοχής των πολιτών σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Η οργανωτική ανασυγκρότηση θα γίνει το όχημα για την κινητοποίηση ενεργών πολιτών για τη διαμόρφωση δομών αλληλεγγύης και συμμετοχικής δημοκρατίας, μακριά από τους δογματισμούς και τα άκρα που προτάσσουν οι εποχές.
  • τον προσδιορισμό των πολιτικών κατευθύνσεων και προτεραιοτήτων βάσει της υπάρχουσας συγκυρίας με σεβασμό στο μακροχρόνιο όραμα της πολιτικής οικολογίας. 
  • την επικαιροποίηση των προγραμματικών τους θέσεων με το βλέμμα στην εκ νέου διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης, εναλλακτικής, βιώσιμης λύσης διεξόδου από την πολλαπλή οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση.
Στη Συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, στις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής στο Ξενοδοχείο «Σαμαράς» (Αθ. Διάκου 14, Λαμία) θα μιλήσουν οι:
  • Γιώργος Τσέκος - συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων
  • Θανάσης Παπακωνσταντίνουεκπρόσωπος Τύπου
  • Στέφανος Σταμέλλος – μέλος της Πολιτικής Κίνησης Φθιώτιδας
Πάνω από 200 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα θα φιλοξενηθούν στην πόλη στην κορυφαία ετήσια εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων. Το Συνέδριο φέτος, που θέλει να ανοίξει μια νέα σελίδα, είναι αφιερωμένο στα δέκα χρόνια από την ίδρυση του φορέα και γίνεται στη Λαμία στο πλαίσιο στήριξης της αποκέντρωσης.
Η πρώτη μέρα (Παρασκευή) του Συνεδρίου θα είναι ανοιχτή για όλους όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν στις 19:30 την εκδήλωσησυζήτηση με θέμα:

Δέκα Χρόνια Οικολόγοι Πράσινοι
Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, μια απάντηση στην κρίση
Και στις 21:30 μια μουσική βραδιά θα ξεκινήσει με τη συμμετοχή συγκροτημάτων.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου