Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - κυκλοφορεί

Έγχρωμο, πολυσέλιδο, με όλες τις οικολογικές ταινίες.

Κυκλοφορεί με δυο εξώφυλλα.

Με θέμα «Οικολογία και Σινεμά» κυκλοφορεί και φέτος, για 23η χρονιά, το Οικολογικό Ημερολόγιο (τσέπης, τσάντας κτλ) του 2009. Πρόκειται για το γνωστό ετήσιο θεσμό του οικολογικού κινήματος της χώρας μας, που συντροφεύει την καθημερινότητα κάθε ευαίσθητου πολίτη.

Μέσα στις 288 έγχρωμες και καλαίσθητες σελίδες του (12×16,5 εκ.) μπορεί κανείς να βρει, εκτός από τις κλασσικές πληροφορίες ενός ημερολογίου (γιορτές, πανσέληνους κτλ), τις επετείους με οικολογικό, ειρηνιστικό και εναλλακτικό κοινωνικό-πολιτικό περιεχόμενο, το ημερολόγιο της γυναικείας περιόδου, επιλεγμένες προτάσεις για τα οικολογικά και περιβαλλοντικά βιβλία που κυκλοφορούν, όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, υγιεινής διατροφής κτλ στην Ελλάδα, τις οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις κ.α.

Φέτος το Οικολογικό Ημερολόγιο είναι αφιερωμένο σε κινηματογραφικές ταινίες που έχουν οικολογικό περιεχόμενο, υπόθεση και προβληματισμό. Ταινίες βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά και αγωνιστές για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, ταινίες για τη σχέση ανθρώπων/ζώων, έργα επιστημονικής φαντασίας με δυστοπικά φουτουριστικά περιβάλλοντα και κοινωνίες πληγμένες από οικολογική καταστροφή, ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή, τη διατροφή, την εξαθλίωση του «τρίτου» κόσμου, με προτάσεις φιλικές για το περιβάλλον, παιδικές ταινίες και κινούμενα σχέδια με οικολογικά μηνύματα για τους μικρούς μας φίλους, κλπ.

Το Οικολογικό Ημερολόγιο κυκλοφορεί σε 4.000 αντίτυπα, τιμάται μόνο 9 Ευρώ και διατίθεται στα βιβλιοπωλεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, στα καταστήματα υγιεινής διατροφής καθώς και μέσα από το δίκτυο των οικολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων και των υποστηρικτών της πολιτικής οικολογίας.

Παραγγελίες στο e-mail μας (ecogreenslarissa@gmail.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου