Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014


Η ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ! Μόνο οι μελέτες στοίχισαν 4,5 εκατ. ευρώ
Με το τελικό χτύπημα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και μέχρι την τελική διαμόρφωση του ΠΕΔΥ οι ασφαλισμένοι έρχονται αντιμέτωποι με τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, τα οποία ήδη έχουν το αδιαχώρητο λόγω της υπολειτουργίας τους από απολύσεις συμβασιούχων και κλείσιμο νευραλγικών για τις περιοχές τους νοσοκομείων.  Επιπλέον, η άρνηση ανανέωσης των συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες παρόχων υγείας (γιατρούς, κλινικές και εργαστήρια) φέρνει τους χιλιάδες ασφαλισμένους και συνταξιούχους προ αδιεξόδου, χωρίς καμιά ιατρική περίθαλψη, την οποία έχουν πληρώσει ή εξακολουθούν να πληρώνουν.
Αν ο Υπ. Υγείας Άδ. Γεωργιάδης πραγματικά ενδιαφερόταν για τη Δημόσια Υγεία και όχι για τη διάλυσή της με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίησή της, θα φρόντιζε πρώτα να θέσει τα θεμέλια της πρωτοβάθμιας φροντίδας (ΠΕΔΥ) και μετά να κλείσει τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.
Ας υπενθυμίσουμε ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια του κ. Άδωνη  Γεωργιάδη βασίζεται, με κόστος 4,5 εκ ευρώ, στις πλάτες του ελληνικού λαού.  Τόσο κόστισαν οι μελέτες της γερμανικής Τask Force, τις οποίες και ακολουθεί δυστυχώς κατά γράμμα ο Υπουργός, αντί να επιλέξει τις προτάσεις που παράλληλα και με μηδενικό κόστος είχαν κατατεθεί από Έλληνες επιστήμονες, γνώστες της ελληνικής κατάστασης της δημόσιας Υγείας.  Τα 4,5 εκατ. θα μπορούσε να τα διαθέσει για την κάλυψη αληθινών αναγκών υπέρ όλων αυτών που δήθεν ευαγγελίζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου