Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας συμμετέχουν στην αυριανή 24ωρη απεργία



Όχι στις αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές,
Ναι στη βιωσιμότητα, την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη


Η οικονομική πολιτική των μνημονίων επιβάλλεται σαν ένα διαρκές καθεστώς χωρίς καμία προοπτική. Η σαφής αποτυχία τους, η ύφεση και η ανεργία δεν προοιωνίζει προοπτικές, τόσο για την οικονομία, όσο και για την κοινωνία. Αντίστοιχες πολιτικές εφαρμόζονται και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, που πλήττεται από την κρίση, χωρίς να φαίνεται φως στον ορίζοντα. Η χώρα χρειάζεται σχέδιο ανασυγκρότησης και όχι διάλυση της παραγωγικότητας, της κοινωνικής συνοχής και του περιβάλλοντος. Σχέδιο για την αειφορία της οικονομίας, τη βιωσιμότητα της κοινωνίας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η ακολουθούμενη πολιτική κινείται σε λάθος και αδιέξοδη κατεύθυνση και προσθέτει αντί να επιλύει προβλήματα.
Στη συγκέντρωση της Πανελλαδικής Απεργίας τα μέλη των ΟΠ συμμετέχουν ενεργά. Στόχος είναι να συνεισφέρουμε έμπρακτα στη διαμόρφωση της λύσης, αφυπνίζοντας τους πολίτες και παροτρύνοντας την ενεργοποίηση τους. Με απογοητευμένη και "ηττημένη" την κοινωνία, διέξοδος δεν υπάρχει...
Το "όχι στις πολιτικές που μας έφεραν εδώ", συνοδεύεται από πολλά "ναι" σε μια άλλη κατεύθυνση.
Με εναλλακτικές προτάσεις και για το σήμερα και για το αύριο, που να ενσωματώνουν καινοτομία και προστιθέμενη αξία, μέσα από συλλογικές προσπάθειες και κοινωνική δικαιοσύνη.

Για την ευημερία της κοινωνίας και όχι των αριθμών.
Σε μια Ευρώπη της λύσης και όχι της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου