Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και όχι χάρισμα των χρεών στα κόμματα


Τα κλιμάκια της Τρόικας που είναι στην χώρα μας προφανώς δεν θέλουν να ξέρουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση από το τέλος μετά τη Ρουμανία στα επιδόματα κοινωνικής προστασίας στην Ευρώπη των 27.
Η κυβέρνηση, συντηρώντας τις κρατικές δαπάνες που εξυπηρετούν τις πελατειακές της ανάγκες, δεν διστάζει να λεηλατήσει ακόμη και τα επιδόματα κοινωνικής στήριξης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως οι μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και όσοι απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούμε την θέσπιση ενός ελάχιστου αξιοπρεπούς εισοδήματος με πρόνοια για τους συμπολίτες μας με ειδικές κοινωνικές ανάγκες, τις μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, επιμένοντας πως η αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης για τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά αδιέξοδα.
Το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα, όμως που παραπαίει, δε διστάζει να κάνει ένα σκανδαλώδες ρουσφέτι στον εαυτό του, με το να μην παρακρατούνται ποσά από την κρατική επιχορήγηση προς τα κόμματα για την εξόφληση οφειλών τους προς τις τράπεζες. Πρόκειται για μια θρασεία προσβολή προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πνίγονται στα χρέη και είδαν πρόσφατα ευνοϊκές ρυθμίσεις να μπλοκάρονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Καλούμε τους πολίτες να κάνουν το βήμα διεξόδου από τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις στις επόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου