Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Πρόωρες και έωλες οι εκτιμήσεις για το ψηφοδέλτιο των ΟΠ Λάρισας


Ανεύθυνη και μικροπολιτική θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι την προσπάθεια κάποιων να προωθήσουν ή να προωθηθούν, για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο του κόμματος εν όψει των επικείμενων εκλογών.
Στο τοπικό τύπο τελευταία άρχισαν να παρουσιάζονται ονόματα για πιθανούς υποψηφίους των Οικολόγων Πράσινων στη Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Ως Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας δηλώνουμε ότι οι αποφάσεις για την σύνθεση των ψηφοδελτίων μας, σύμφωνα με το καταστατικό μας, θα παρθούν από την Περιφερειακή Πανθεσσαλική οργάνωση με από πρόταση της Πολιτικής Κίνησης Λάρισας.
Το γεγονός ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πριν ένα χρόνο, ο συνδυασμός «Μένουμε Θεσσαλία, Οικολογικά» με επικεφαλής τον κ. Δημ. Κουρέτα, και ο οποίος υποστηρίχθηκε από τους «Οικολόγους Πράσινους», συγκέντρωσε στο νομό Λάρισας το 3,81% δεν προεξοφλεί την επιλογή τόσο του ιδίου όσο και του μέλους μας Θωμά Γεωργιάδη για το ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων.
Τα μέλη του ψηφοδελτίου των οικολόγων θα επιλεχθούν από τις τοπικές οργανώσεις με βάση τις μέχρι τώρα θέσεις τους για τις Πράσινες λύσεις, τις θέσεις τους για την αντιμετώπιση της μεγάλης οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής κρίσης που βιώνουμε σήμερα, την μέχρι τώρα δράση τους σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, την δράση τους για υποστήριξη προβλημάτων που αναδείχθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες, τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών για τη βελτίωση της ζωής όλων μας. Τα μέλη του ψηφοδελτίου θα πρέπει να αποδέχονται τις αρχές της διαφάνειας, το δημοκρατικό τρόπο διακυβέρνησης, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος.
Σαφέστατα, οι Οικολόγοι Πράσινοι και ιδιαίτερα μετά και το 8ο Τακτικό Συνέδριό τους τον Οκτώβρη βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα η ανάδειξη, όμως, του ψηφοδελτίου θα γίνει σε τοπικό επίπεδο από την Πολιτική Κίνηση (ΠΚ) Λάρισας και κατά συνέπεια οι όποιες εκτιμήσεις θεωρούνται πρόωρες και έωλες!


Δημοσίευμα από την Ελευθερία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου