Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Αντίπαλος του Ψωμιάδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Τρεμόπουλος

πηγή: TV χωρίς σύνορα

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε επίσημα ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Χαρακτήρισε την υποψηφιότητα ενωτική ενώ τόνισε πως πρόκειται να κατεβάσει «ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με άφθαρτα πρόσωπα χωρίς κομματικές εντολές». Όπως τόνισε «οι πράσινες λύσεις είναι η απάντηση στην κρίση» ενώ δεν άφησε απ’ έξω και τη συμπρωτεύουσα, υπογραμμίζοντας ότι με τη στήριξη της δικής του υποψηφιότητας «μια άλλη Θεσσαλονίκη μπορεί να εκφραστεί στην κάλπη για την Κεντρική Μακεδονία».

Αναφέρθηκε επιπλέον στην παρέμβαση της παράταξης Οικολογική Αλληλεγγύη στα αυτοδιοικητικά πράγματα με έμφαση στην νομαρχιακή αυτοδιοίκησης της Μακεδονίας εδώ και δύο τετραετίας αλλά και στη δική του εμπειρία στο ευρωκοινοβούλιο την οποία, όπως τόνισε θέλει να μετουσιώσει σε πράξη υπηρετώντας την τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στον Καλλικράτη υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ μιλώντας για τις άλλες υποψηφιότητες έκανε λόγο για κομματικές στρατηγικές και τόνισε πως η δική του πρόταση είναι ανεξάρτητη από συμφέροντα και πρόσωπα.

«Πρέπει να ηττηθεί το μοντέλο της πολιτικής που δηλητηριάζει την αισθητική. Πρέπει να δημιουργήσουμε υποδείγματα πόλεων. Έχουμε καθήκον να κατέβουμε στις εκλογές. Ερχόμαστε από το μέλλον και έχουμε τις λύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ υποσχέθηκε ότι «θα ρίξουμε φως στα πεπραγμένα των διοικήσεων».

«Η ημέρα φεύγει, ο Τρεμόπουλος έρχεται» υποστήριξε χαριτολογώντας αναφορικά με την επιλογή να ανακοινώσει βράδυ την υποψηφιότητά του.

Το παρόν στη Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος, Ιωάννης Μπίκος, ο οποίος είχε καταθέσει μήνυση για ηθική βλάβη εναντίον του Νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη μετά το θερμό επεισόδιο που είχε λάβει χώρα στο νομαρχιακό συμβούλιο. Επιπλέον παράστησαν ο καθηγητής πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ ο οποίος έχει κατέβει στο παρελθόν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό της Χρύσας Αράπογλου καθώς και ο νυν δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Τσολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου