Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Η ζωή μετά τον άνθρωπο

Προβολή ταινίας Τρίτη 13/4, 7:30μμ, στο Γαλλικό ινστιτούτο Λάρισας, Κούμα 28

2010-04-13 Η ζωή μετά τον άνθρωπο

Το δελτίο τύπου.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε επίκαιρα θέματα που αφορούν τον καθένα και της γνωριμίας και επαφής με τους πολίτες της Λάρισας θα προβάλουν το ντοκιμαντέρ «Η ζωή μετά τον άνθρωπο» στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου, (Κούμα 28, Λάρισα) τη Τρίτη 13/4 και ώρα 7:30μμ,

Λίγα λόγια για την ταινία

Η “Ζωή μετά τον άνθρωπο” (Life after people), ένα ντοκιμαντέρ του David de Vries, όπου πολλοί επιστήμονες και ειδικοί εκτιμούν την κατάσταση στη Γη από ζωικής και φυτικής άποψης, αν ξαφνικά ο άνθρωπος εξαφανιζόταν, εξετάζει επίσης τις επιπτώσεις στις ανθρώπινες κατακτήσεις που μένουν πίσω.
Οι εκτιμήσεις είναι βασισμένες σε ιστορικά γεγονότα που σε περιοχές, κατά το παρελθόν, για διάφορους λόγους έχουν εγκαταλειφθεί ξαφνικά από τον άνθρωπο. Ενδεικτικά κάποιες απ’ αυτές τις εκτιμήσεις:
1 Μέρα: Όλοι οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας θα κλείσουν αυτόματα λόγω έλλειψης καυσίμου.
1 Χρόνο: Φυτά θα έχουν ήδη καλύψει μεγάλος μέρος των δρόμων και των κτιρίων.
50χρόνια: Όλες οι ατσάλινες κατασκευές θα αρχίσουν να δείχνουν τα πρώτα σημαντικά προβλήματα από την ανθρώπινη εγκατάλειψη, όπως σκουριά και διάβρωση.
100 Χρόνια: Είναι η περίοδος που αρχίζει η κατάρρευση των μεγάλων ανθρώπινων κατασκευών.
1.000 Χρόνια: Όλες μοντέρνες πόλεις και όλα τα φυλαγμένα δείγματα του ανθρώπινου πολιτισμού θα έχουν εξαφανιστεί και θ’ αντικατασταθούν από δάση, λίμνες και ποτάμια όπως περίπου ήταν πριν την εγκατάσταση του ανθρώπου σε αυτά. Οι πυραμίδες της Αιγύπτου και το Hover Dam κ.α. φτιαγμένα από πέτρα είναι ίσως τα μόνα που θα γλιτώσουν με ελάχιστες ζημιές.
10.000 Χρόνια: Τα μόνα δείγματα ότι κάποτε ο άνθρωπος υπήρξε στη γη θα είναι τα κόκκαλα του, το καουτσούκ και το πλαστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου