Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΤΕΜΠΗ: ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΜΕΣΩ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

Η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων για φόρτωση των βαρέων οχημάτων σε ειδικά βαγόνια τρένου ως λύση για τον πολύμηνο αποκλεισμό των Τεμπών, κερδίζει έδαφος και φαίνεται να εξετάζεται σοβαρά από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε η Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κ. Γερακούδη στη συνάντησή της με τους εκπροσώπους των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας Λευτέρη Σιάκη, Κυριάκο Τσίπη και Κώστα Κούτσικο.

2010-01-11 Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας - Περιφ. Θεσσαλίας

Ολοκληρωμένη πρόταση για μερική επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε με την κατολίσθηση στα Τέμπη με τη χρήση του σιδηροδρόμου είχαμε παρουσιάσει ως Οικολόγοι Πράσινοι σε συνάντηση με τον Υπουργό κ. Ρέππα και τον υφυπουργό κ. Μαγκριώτη. Στη συνάντηση μας είχαμε καταθέσει όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν ότι οι λύσεις με βάση το σιδηρόδρομο είναι απόλυτα ρεαλιστικές, άμεσα εφαρμόσιμες και θεμελιωμένες στην ευρωπαϊκή εμπειρία. Να υπογραμμιστεί ότι οι σήραγγες έχουν το κατάλληλο ύψος ώστε να υποδεχτούν την λύση που προτείνεται.


Η κατολίσθηση στα Τέμπη έχει φέρει την ελληνική πολιτική μεταφορών σε οριακό σημείο, ενώ η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων δημιουργεί πολλά προβλήματα στο στενό και ακατάλληλο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στις κατοικημένες περιοχές από όπου διέρχονται τα οχήματα. Είτε θα αφήσουμε το σιδηρόδρομο να δώσει επείγουσες αλλά και μονιμότερες λύσεις (π.χ. συνδυασμένες μεταφορές), βάζοντας παράλληλα τις βάσεις για ουσιαστική και διαρκή αναβάθμιση του ρόλου του, είτε θα μείνουμε κολλημένοι στο τέλμα των μέχρι τώρα επιλογών.

Η συνάντηση στο TRT

Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε σε θέματα όπως η προώθηση του σιδηροδρόμου, αρκεί η κυβέρνηση να δείξει ότι έχει την πολιτική βούληση για στοιχειωδώς ορθολογικές επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου