Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Kαταστατικό συνέδριο και Πανελλαδικό Συμβούλιο Οικολόγων Πράσινων




«ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ»

Η προοπτική πρόωρων εκλογών να οδηγήσει σε πραγματική διέξοδο
Σημαντικές αποφάσεις των Οικολόγων Πράσινων για την εσωτερική τους δημοκρατία, το ρόλο τους στην πολιτική συγκυρία και τις αλλαγές στους πολιτικούς θεσμούς
Σημαντικές αποφάσεις για την πολιτική, τις επιδιώξεις, αλλά και για την εσωτερική τους λειτουργία, πήραν οι Οικολόγοι Πράσινοι στις διήμερες πολιτικές τους διαδικασίες αυτό το Σαββατοκύριακο.
Στο κείμενο με τις εκτιμήσεις για την πολιτική συγκυρία, που υιοθετήθηκε από το Πανελλαδικό συμβούλιο:
  • Επιβεβαιώνεται η απόρριψη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά και η οριοθέτηση με τη νοσταλγία για την πριν το Μνημόνιο εποχή και τις πολιτικές και αντιλήψεις που συνέβαλαν να φθάσουμε ως εδώ.
  • Υπογραμμίζεται ότι, «απέναντι σε μια απαξιωμένη κεντρική πολιτική, το πράσινο κίνημα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ».
  • Αναγνωρίζεται το εκτεταμένο αυθόρμητο κίνημα στις πλατείες, στηριγμένο στην αυτενέργεια των πολιτών και στη μη βίαιη δράση, ως αντίβαρο σε μια σκοτεινή προοπτική.
  • Υπογραμμίζεται ο στόχος «η προοπτική πρόωρων εκλογών να οδηγήσει σε πραγματική διέξοδο και όχι να αξιοποιηθεί απλώς ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το πολιτικό σύστημα».
Στο Καταστατικό Συνέδριο που έγινε το Σάββατο 25/6, με μεγάλη συμμετοχή, οι Οικολόγοι Πράσινοι ενσωμάτωσαν σημαντικές αλλαγές στην εσωτερική τους λειτουργία, όπως ακόμη πιο αναλογικό σύστημα εκλογής των κομματικών οργάνων και καθαρότερη διάκριση ευθυνών. Μεγάλο μέρος του χρόνου διατέθηκε και για πολιτική συζήτηση, ανοικτή σε όλα τα μέλη, για τις νέες απαιτήσεις που δημιουργούνται για το πράσινο κίνημα.
Σε εξέλιξη βρισκόταν το απόγευμα η συζήτηση των προτάσεων των Οικολόγων Πράσινων για ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, καθώς και η διαδικασία για ανανέωση της σύνθεσης της Εκτελεστικής Γραμματείας, όπου λήγει η θητεία αρκετών μελών με βάση το θεσμό της εναλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου