Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Για αλλαγή στο δήμο Λάρισας προτρέπουν οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της περασμένης Κυριακής οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας συμπορευτήκαμε με την Αυτοδιοικητική Κίνηση «Ενωτική Πρωτοβουλία», όπου δώσαμε τη μάχη για μια πιο ανθρώπινη πόλη, πόλη άξια να ζεις. Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας έδειξαν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές ότι είναι συνειδητοποιημένοι ενεργοί πολίτες. Με την ψήφο τους παρουσίασαν τις θέσεις τους και όχι την άρνηση ή την απλή διαμαρτυρία.
Την ερχόμενη Κυριακή ο καθένας μας καλείται να αποφασίσει εκ νέου μεταξύ τριών επιλογών: 1. Αποχή/άκυρο/λευκό, 2. Τον κ. Τζανακούλη και 3. Τον κ. Σάπκα. Οφείλουμε με αίσθημα ευθύνης να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα για τις Δημοτικές Εκλογές στη Λάρισα. Αποκλείουμε λοιπόν εξαρχής, ή καλύτερα λόγω Αρχής, την πρώτη επιλογή, δηλαδή της αποχής/άκυρου/λευκού. Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας έχουν πάντα θέση και άποψη για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Για το λόγο αυτό η αποχή, το λευκό και το άκυρο είναι μακριά από τη λογική μας. Η γενική άποψή μας για την αποχή είναι σα να παραχωρούμε τα κλειδιά του σπιτιού μας στον γείτονα, άποψη που ισχύει εξ’ ίσου και την δεύτερη Κυριακή.
Σε ότι αφορά την παράταξη του σημερινού Δημάρχου, χωρίς να παραγνωρίζουμε τα θετικά της 12ετούς θητείας, παρατηρούμε όμως τα τελευταία χρόνια και μια υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος στην πόλη μας. Θεωρούμε, ότι η κατάσταση απέχει μακράν απ’ αυτό που εμείς οραματιζόμαστε και αγωνιζόμαστε για τον τόπο μας. (Η αέρια ρύπανση βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο, η ανακύκλωση σε νηπιακό στάδιο, το συγκοινωνιακό πρόβλημα συνεχώς οξύνεται).
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας αποφάσισαν λοιπόν να συμμετάσχουν στις εκλογές της δεύτερης Κυριακής προσδοκώντας αλλαγή στο Δήμο Λάρισας. Οι θέσεις της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» βέβαια δεν ταυτίζονται απόλυτα με τις απόψεις μας. Υπάρχουν όμως αρκετά σημεία στα οποία παρατηρείται ταύτιση απόψεων. Έτσι, θεωρούμε ότι πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους.
Πάντως, όποια κι αν είναι η κρίση των πολιτών την ερχόμενη Κυριακή εμείς θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις θετικές πρωτοβουλίες της νέας Δημοτικής Αρχής, αλλά και ν’ αντιταχθούμε δυναμικά σε οτιδήποτε υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου