Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Στήριξη στους ανήλικους συλληφθέντες του Δεκέμβρη του 2008

Με αφορμή την διαδήλωση που πραγματοποιείται στις 27 Νοεμβρίου στη Λάρισα και εν όψει της εκδίκασης στις 9 Δεκεμβρίου της υπόθεσης των ανηλίκων που κατηγορούνται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο για επεισόδια στη Λάρισα ,το Δεκέμβριο του 2008, οι «Οικολόγοι Πράσινοι» Λάρισας στηρίζουμε την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Συλληφθέντων Λάρισας, τους γονείς των συλληφθέντων και τα ίδια τα παιδιά και θα είμαστε παρόντες στην πανελλαδική διαδήλωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα.

Παράλληλα υιοθετούμε τη δήλωση του ευρωβουλευτή των «Οικολόγων Πράσινων» κ. Μιχάλη Τρεμόπουλου, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα ότι: «Το οικολογικό κίνημα είναι πάντα υπέρ της μη βίας στο δρόμο του Γκάντι και του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ. Θεωρούμε όμως εντελώς απαράδεκτο να χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες» και να διώκονται για κακουργήματα με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, ανήλικοι. Οι διατάξεις του νόμου είναι γνωστό πως είναι δυστυχώς διατυπωμένες με τρόπο που αφήνει περιθώρια στις αρχές να μετατρέπουν σε τρομοκρατική πράξη σχεδόν οποιαδήποτε παραβατικότητα με πολιτικά κίνητρα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να ανοίγουν και στην πράξη οι ασκοί του Αιόλου.

Η οικονομική κρίση μετατρέπεται και σε πολιτική κρίση, σε κρίση εμπιστοσύνης απέναντι σε όλους τους θεσμούς. Είναι κρίσιμο όμως η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος να μην οδηγήσει και σε χρεοκοπία της δημοκρατίας. Εκρήξεις οργής θα υπάρχουν, ιδιαίτερα σε περιστατικά όπως αυτό της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πράξη που καταδικάστηκε και από τη δικαιοσύνη. Η νεολαία όμως δε χρειάζεται την αμείλικτη καταστολή που της ετοιμάζουν. Χρειάζεται ένα κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο να νιώθει ότι μπορεί να ακούγεται, να συμμετέχει και να συνδιαμορφώνει τα πράγματα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου