Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Κινητοποίηση για τη ρύπανση στον Πηνειό από βιομηχανία ζωϊκού λίπους

Μπράβο στους "Πολίτες σε Δράση" που ανέδειξαν το συγκεκριμένο θέμα

Η ρύπανση του Πηνειού που εντοπίστηκε λίγο έξω από την Λάρισα, χθες το απόγευμα, μεταξύ των οικισμών Κουλουρίου και Δασοχωρίου, από κατοίκους της περιοχής προκάλεσε την κινητοποίηση της Νομαρχίας Λάρισας, περιβαλλοντικών φορέων αλλά και του στρατού, προκειμένου να εντοπιστεί η μόλυνση μέρους του ποταμού

Χθες, εντοπίστηκε μία ελαιώδης παχύρευστη ουσία η οποία είχε έντονη οσμή και έμοιαζε στην όψη και στην υφή με πετρελαϊκό προϊόν. Στο χώρο, εκτός από κατοίκους των οικισμών, έφθασε και κλιμάκιο της Νομαρχίας καθώς και εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Πολίτες σε δράση».

Στην προσπάθεια αναζήτησης της πηγής της ρύπανσης οι εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής οργάνωσης ενημέρωσαν και τον στρατό, προκειμένου, να εξετάσει την πιθανότητα η ρύπανση να προέρχεται από διαρροή αγωγού καυσίμων της δικαιοδοσίας του.

Τελικά εντοπίστηκε συγκεκριμένος αγωγός ο οποίος ανήκε σε παρακείμενη βιομηχανία επεξεργασίας ζωικού λίπους και αποτελούσε την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού, γεγονός που παραπέμπει σε σκόπιμη ρύπανση και όχι σε ατύχημα. Στον χώρο κλήθηκε με καθυστέρηση και η Αστυνομία, καθώς η παράβαση εμπίπτει στην αυτόφωρη διαδικασία, αλλά μέχρι να φθάσει οι υπεύθυνοι της ρύπανσης είχαν φύγει κλείνοντας το εργοστάσιο.

Δείγματα από την ουσία πήρε και ο στρατός προκειμένου να τα εξετάσει ενώ η Νομαρχία Λάρισας, δια των αρμοδίων υπηρεσιών της συντάσσει την σχετική έκθεση προκείμενου από Δευτέρα να υποβληθούν στον ρυπαντή τα πρόστιμα που προβλέπονται από την νομοθεσία. Ο ρυπαντής πάντως, εκ των υστέρων, απέδωσε σε αμέλεια το θέμα και ενεργοποίησε υπαλλήλους του προκειμένου να συμβάλουν στον καθαρισμό του Πηνειού.

Πηγή: TV χωρίς σύνορα

Απο σημερινό (8/8/10) δημοσίευμα της Ελευθερίας

2010-08-08 Ρύπανση Πηνειού, "Πολίτες σε δράση"


Ένα παλαιότερο βίντεό από την περιοχή, τότε κάναμε καταγγελία στο εισαγγελέα... και τι έγινε; μας κάλεσαν για προανάκριση μετά από 2 χρόνια!!!ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ; ΝΑ ΠΑΙΘΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου