Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

“Το μέλλον του Αγροτικού Κόσμου” οι Νέοι Αγρότες


Οι νέοι αγρότες της Λάρισας ξεκίνησαν της συναντήσεις τους εφέτος συμβολικά από το Κιλελέρ. Η συζήτηση που έγινε αφορούσε “Το μέλλον του Αγροτικού Κόσμου” και με εξειδίκευση στην Κοινή Γεωργική Πολιτική, στον αγροτουρισμό και στην Κοινωνική Οικονομία – Συνεταιρισμούς. Το 2012 έχει χαρακτηρισθεί από τον ΟΗΕ Διεθνές έτος Συνεργατισμού – Συνεταιρισμών.
Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων στα πλαίσια της καμπάνιας “Θέλουμε να σας ακούσουμε' παρακολούθησαν την συνάντηση των Νέων Αγροτών Λάρισας. Σημαντικές ήταν οι εισηγήσεις των ομιλητών Δ. Μιχαηλίδη και τον Ντ. Μπλιάτσο όπου παρουσίασαν τις αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και την άμεση ανάγκη που υπάρχει σήμερα στο να συνεταιρισθούν οι αγρότες. Το ενδιαφέρον των αγροτών ήταν έντονο για το τι συμβαίνει και το τι πρέπει να κάνουν για να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις.
Ο επιστημονικός υπεύθυνος της Ομάδας έργου Γεωργίας των Οικολόγων Πράσινων σε παρέμβασή του αναφέρθηκε στο ρόλο του αγρότη ως θεματοφύλακα της υπαίθρου, ότι υπάρχει ανάγκη να ενισχυθούν οι αγρότες για δράσεις πέρα από την τήρηση του κώδικα ορθής γεωργικής πρακτικής. Επίσης αναφέρθηκε στις νέες μορφές συνεργασίας, την οικονομική αλλά και την κοινωνική τους διάσταση, τη δυνατότητα εμπλοκής των αγροτών με την παραγωγή ενέργειας από την εκμετάλλευση της υπολειμματικής βιομάζας, σε ζητήματα γενετικής διάβρωσης, καθώς επίσης και στην ποιότητα ζωής με την οποία πρέπει να συνδέσουμε το γεωργικό επάγγελμα.
Η Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων που αποτελείτο από τον Κώστα Κούτσικο συντονιστή της ΠΚ Λάρισας, Τέλη Τσόγκα Επιστημονικό Υπεύθυνο Θεματικής ομάδας Γεωργίας, και Τσίπη Κυριάκο Επιστημονικό Υπεύθυνο του γραφείου Θεσσαλίας, δεσμεύτηκαν ότι θα παρακολουθήσουν και τα επόμενα στάδια της συζήτησης που γίνεται για τις αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, για τους Συνεταιρισμούς και να μεταφέρουν τις απόψεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης οι Οικολόγοι Πράσινοι θα βοηθήσουν ώστε οι νέοι αγρότες να έρθουν σε επικοινωνία με άλλους αγρότες της χώρα μας αλλά και της ΕΕ όπου εφαρμόζονται δράσεις που στηρίζονται στην Πράσινη Πολιτική, για την μεταφορά εμπειρίας από καλές πρακτικές.
Θεματική Ομάδα για τη Γεωργία και τα Τρόφιμα
ΠΚ Λάρισας

Πληροφορίες: Τσόγκας Αριστοτέλης 6973999653

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου