Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Στήριξη των Τρίτεκνων – Πολύτεκνων Οικογενειών


Οι Τρίτεκνοι – Πολύτεκνοι είναι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στη χώρα μας. Το τμήμα αυτό του πληθυσμού της χώρας μας ζει καθημερινά την κρίση με την περικοπή μισθών και συντάξεων, την προχειρότητα στην αντιμετώπιση της φοιτητικής μέριμνας, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, το κόστος ζωής. Όπως όλους τους Έλληνες έτσι και τους Τρίτεκνους – Πολύτεκνους τους επηρεάζουν οι απολύσεις, το κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω της ύφεσης.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας θεωρούν κοντόφθαλμη και απορριπτέα την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα κατά των Πολύτεκνων – Τρίτεκνων. Τα μέτρα αυτά δημιουργούν πρόβλημα στη δημογραφική πολιτική, η χώρα γερνάει και έχοντας την πιο μικρή αναλογία παιδιών, το κόστος για το ασφαλιστικό αυξάνεται διαρκώς. Ενώ η ενίσχυση των Πολύτεκνων – Τρίτεκνων είναι εργαλείο για την βιώσιμη ανάπτυξη και στοχεύει στην ανάπτυξη των φυσικών δυνάμεων του πληθυσμού, στη στήριξη των κοινωνικών ταμείων και των ταμείων συντάξεων και στην πρόοδο της χώρας. Στόχος μας θα πρέπει να είναι να αυξηθεί η αναλογία παιδιών ανά μητέρα. Η ενίσχυση των οικογενειών αυτών θα πρέπει να φτάσει στα επίπεδα των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας καλούν την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα πίσω να αυξήσει το αφορολόγητο, να εντάξει τις Πολύτεκνες - Τρίτεκνες οικογένειες στη βιώσιμη ανάπτυξη με τις παρακάτω προτάσεις :
  • μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος με την επιδότηση φωτοβολταϊκών για τις κατοικίες με εισοδηματικά κριτήρια.
  • μοριοδότηση για πράσινες θέσεις εργασίας
  • ενίσχυση επαγγελματιών που ασχολούνται με πράσινα επαγγέλματα
  • στήριξη των μητέρων – γυναικών – συζύγων στο ρόλο τους στην οικογένεια και στην εργασία
  • προτεραιότητα σε αυτούς αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με τη βιολογική γεωργία
  • παροχή βιολογικών προϊόντων σε άπορες οικογένειες
  • μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς



Για την ΠΚ Λάρισας
Ο Συντονιστής



Κούτσικος Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου