Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΟΡΓΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΒΙΑ, ΖΗΤΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

Σε λιγότερο από 48 ώρες είχαμε τη δολοφονία του 44χρονου πατέρα, το θανάσιμο σχεδόν τραυματισμό του διαδηλωτή, τη νυκτερινή δολοφονία του 21χρονου από το Μπαγκλαντές. Η αστυνομία είναι απούσα όταν πρέπει να διασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών και την ομαλή συνύπαρξη, παρούσα με επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη κρατική βία όταν πρόκειται να απαντήσει σε διαμαρτυρίες.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι οργιζόμαστε για κάθε δολοφονία, δεν κάνουμε κανένα  συμψηφισμό, δεν αποδεχόμαστε καμιά λογική συλλογικής ευθύνης. Στην τωρινή δύσκολη εποχή, είναι ακόμη πιο επείγον να βάλουμε φραγμό σε όλους και όλα όσα μας οδηγούν σε μια κοινωνία που τρώει τις σάρκες της, ώρα να αγωνιστούμε για να μην αφήσουμε τη βία να κυριαρχήσει στη ζωή μας.
Η εκπαίδευση όμως και ο έλεγχος των αστυνομικών είναι ευθύνη της πολιτείας. Καταγγελίες για επικίνδυνα κτυπήματα στο κεφάλι με μεταλλικά αντικείμενα από αστυνομικούς, ακούγονταν επί μήνες χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός. Τα αποτελέσματα της αποτυχίας του κ. Παπουτσή και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι ήδη τραγικά: Ευθύνες πρέπει να τους αποδοθούν και προσωπικά, πριν συμβούν ακόμη χειρότερα.


Η παρέμβαση των Οικολόγων Πράσινων στο σημείο της δολοφονίας του 44χρονου. http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=2119:--a------&catid=11:rights&Itemid=27

Μια μέρα πριν τη δολοφονία του 44χρονου, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών είχε στείλει επιστολή στους Οικολόγους Πράσινους, απαντώντας σε πολιτικά θέματα που είχαμε θέσει προς τον κ. Παπουτσή.
Δείτε ιδιαίτερα τη δεύτερη παράγραφο, και συγκρίνετε με ό,τι ακολούθησε μια μόλις μέρα μετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου