Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Πηνειός: ένα πληγωμένο ποτάμι

Η προσπάθειά μας για την ανάδειξη των προβλημάτων του Πηνειού ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν. Αρχές του Νοέμβρη αποφασίσαμε να βιντεοσκοπήσουμε σημεία του ποταμού και των όχθεών του μέσα στην πόλη. Αντικρίσαμε σκηνές απείρου κάλλους! Χωματερές, αμμοληψίες, παράνομες κοπές δέντρων, σκουπίδια, είναι μόνο λίγα από αυτά που πληγώνουν το ποτάμι.

Έγινε αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδίκων και συνέντευξη τύπου σε τοπικά και εθνικά κανάλια. Κάντε κλικ στις παρακάτω εικόνες για να διαβάσετε τα σχετικά άρθρα.

Ημερήσιος κήρυκας 14/11/08
Ελευθερία 16/11/08

Η αντίδραση του νομάρχη; Δείτε:


Την προηγούμενη Κυριακή αποφασίσαμε να διασχίσουμε τον ποταμό με κανό. Παρά τις αντίξοες συνθήκες ξεκινήσαμε από το Πετρογέφυρο - λίγο μετά τα Τέμπη - για να καταλήξουμε στο χωριό Παλαιόπυργο. Στο Πετρογέφυρο είχαμε μία από τις πρώτες δυσάρεστες εκπλήξεις της διαδρομής. Μεγάλο κομμάτι της όχθης ήταν αποψιλωμένο με σκοπό τις αμμοληψίες φυσικά. Αμμοληψίες και σκουπίδια συναντήσαμε ξανά.

Νέα καταγγελία στον Εισαγγελέα και σχετική αναφορά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δείτε την παρακάτω εικόνα:

Ελευθερία 27/11/08
Και... νέα αντίδραση από την πλευρά της Ν.Α. Λάρισας. Αυτή τη φορά επίσημη και εριστική λασπολογεί εναντίον των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας:

Ελευθερία 28/11/08

Φυσικά, δεν ήταν δυνατό να μην απαντήσουμε άμεσα:

Ελευθερία 30/11/08
Συνεχίζεται...

2 σχόλια:

 1. ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, σε κάποιους γνωστός και σε κάποιους όχι.
  1 ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ για την προσπάθεια σας.
  Σαν άνθρωπος που κατοικώ κοντά σε αυτά που συμβαίνουν ( κατα τον νομάρχη, το Λαζαρόπουλο τον υπάλληλο Υδραυλικών Έργων, που πάσχουν από αλχαιμερ οχι) σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.
  Μόνο μια πληροφορία να δώσω, ξέρετε ότι τα ποτάμια βάση νόμων του κράτους και της Ε.Ε. ανήκουν στην κτηματική Υπηρεσία κύριε Νομάρχα?
  Άρα δεν έχετε το δικαίωμα να επέμβετε έχετε μόνο το δικαίωμα να κάνετε αίτηση στην κτηματική για άδεια Διευθέτησης κοίτης και αφού εγκριθεί να το υλοποιήσετε.
  Εσείς το ξέρετε?
  Δεν έχει πάρει την άδεια για διευθέτηση τις κοίτης.
  Ας δεχτούμε αυτό που παραδέχεται ότι κάνει και τον παλεύουμε σε αυτό: δεν έχει κάνει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων,
  δεν γνωρηζει τίποτα η κτηματική,
  δεν έγινε δημοπρασία του έργου,
  δεν δημοσιεύθηκε προκαταβολικά για να κάνουν ένστασής οι ενδιαφερόμενοι,
  ... δεν ...δεν...
  Είναι παρα πολα τα δεν, θέλω ώρες να τα γράφω και
  ΝΑΙ
  Η ΔΙΥΘΕΤΙΣΗς ΤΗς ΚΟΙΤΗς ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΕΙΝΑΝ ΕΝΤΕΛωΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ.
  ΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΠΕΡΝΕ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΝΧΕΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ( Ο ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΣ). ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΕ ΠΑΡΩΝ . ΜΟΝΟ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ.
  Εκτος βέβαια αν ο Νομαρχης μας έχει πλήρη αγνοια?

  οπότε
  1 ή δεν είναι άξιος τις θέσης που κατέχει και να τιμωρηθούν αυτοί που τον εξαπάτησαν.
  2 ή Είναι Παράνομος γιατί παραδεχετε πως γνώριζε(για 2 διευθέτησεις).
  χωρίς όμως να έχει δικαίωμα διευθέτηση τις κοίτης,δηλαδή για την Νόμιμη άδεια από το Κράτος που κατά τα άλλα υπηρετή, παρανόμησε.
  να ΚΑΕΊ ΣΤΗΝ ΠΥΡΆ. ή μάλλον πιο πολύ θα τΟυ κοστίσει να καεί στης εκλογές.

  ΚΑΨΤΕ ΤΩΝ ή ΚΑΤΑΔΙΚΆΣΤΕ ΤΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δυστυχώς φαίνεται να υπάρχει μια Κοζα νοστρα που διαχειρίζεται τα έργα στο νομό. Οπως άφησε να εννοηθεί ανώτερος υπάλληλος της εισαγγελίας οι υποθέσεις δεν φτάνουν καν στα δικαστήρια... παρόλαυτά θα πρέπει ο καθένας να βάλει το χέρι του να φύγει ή έστω να μειωθεί η βρώμα! Ποιός ξέρει ίσως κάποιος ευσυνείδητος εισαγγελέας κάνει σωστά τη δουλειά του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή