Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Σεβαστείτε τους ποδηλάτες!

«Οι ποδηλατόδρομοι είναι αποκλειστικά και μόνο για τα ποδήλατα».

Στην Ελλάδα αυτό το οποίο εύκολα μπορεί τελικά να συμπεράνει κάποιος είναι ότι αρνούμαστε να αντιληφθούμε το αυτονόητο! Χρειάζεται κάθε φορά να βγαίνει ο εκάστοτε αρμόδιος και να επιχειρεί να μπει τάξη.


Στην Θεσσαλονίκη παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Οι ποδηλατόδρομοι να χρησιμοποιούνται από άλλα οχήματα κυρίως… μοτοσικλέτες!

«Τελευταία, βλέπουμε ορισμένους μοτοσικλετιστές να χρησιμοποιούν το έργο. Μέχρι να παραδοθεί ο ποδηλατόδρομος ολοκληρωμένος, ζητώ από τους οδηγούς δικύκλων να είναι προσεκτικοί με τους πεζούς και τα ποδήλατα. Από την ολοκλήρωση όμως του έργου και μετά, δικαίωμα εισόδου θα έχουν μόνο οι ποδηλάτες, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Αθανάσαρος.

Ο ποδηλατόδρομος, ο οποίος εκτείνεται από το Μέγαρο Μουσικής έως το λιμάνι σε μήκος 12 χιλιομέτρων, με αρκετούς κάθετους άξονες, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ για τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου θα υπολείπεται μόνο η σήμανση στα φανάρια.

Εκτός όμως από τα μηχανάκια, προβλήματα παρατηρήθηκαν και με οδηγούς Ι.Χ. αυτοκινήτων οι οποίοι έσπασαν τους ελαστικούς πασσάλους που διαχώριζαν τον ποδηλατόδρομο με το οδόστρωμα, προκειμένου να παρκάρουν στα πεζοδρόμια!

Για τον λόγο αυτό, οι πάσσαλοι αντικαθίστανται με ειδικά ελαστικά διαχωρίσματα… Και μη χειρότερα…

Απο την zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου