Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Μια φώκια κατά της μεγαλύτερης σφαγής θηλαστικών του πλανήτη

Μία ημέρα πριν από την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινού Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ 2010, ακτιβιστές της PETA συγκεντρώθηκαν κοντά στην Ακρόπολη, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας κατά της σφαγής των θαλάσσιων θηλαστικών στον Καναδά. Παρακολουθείστε στιγμιότυπα από την κινητοποίηση.



Σκοπός της κινητοποίησης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η PETA, ήταν να σταλεί ένα μήνυμα στον κόσμο για «τη μεγαλύτερη σφαγή θαλάσσιων θηλαστικών του πλανήτη» που λαμβάνει χώρα στον Καναδά. Για το σκοπό αυτό, μέλος της PETA, φορώντας ένα «αιματοβαμμένο» κουστούμι φώκιας και σπαρταρώντας στο έδαφος κοντά στην Ακρόπολη, διαμαρτυρήθηκε σήμερα το πρωί ενάντια στην ετήσια σφαγή φωκιών στον Καναδά.

Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες φώκιες – οι περισσότερες από τις οποίες είναι μωρά – στα παγόβουνα του Newfoundland και του Labrador. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εμπορική σφαγή της φώκιας, μια επιχείρηση κέρδους εκτός εποχής για την αλιευτική βιομηχανία, η οποία αποτελεί λιγότερο από 1% της οικονομίας του Newfoundland. Δεν είναι μια δραστηριότητα επιβίωσης για τους γηγενείς πληθυσμούς.

Φέτος, τα ¾ των 300.000 φωκιών που αναμενόταν να σκοτωθούν, δεν σκοτώθηκαν, εν μέρει λόγω του ότι η τιμή της γούνας έχει πέσει κατακόρυφα, καθώς και επειδή η διεθνής κατακραυγή κατά της σφαγής που συντελείται έχει λάβει σημαντικές διαστάσεις. ΗΠΑ και Ε.Ε. έχουν απαγορεύσει τα προϊόντα από φώκια και παγκόσμιοι ηγέτες όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Δαλάι Λάμα και Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν ταχθεί ανοιχτά ενάντια στη σφαγή.

Απο την TV Χωρίς Σύνορα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου