Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Κάλεσμα του επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας, κ. Λιόλιου Δημήτρη



«Αγαπητές φίλες και φίλοι, 
καθώς πλησιάζει η ημέρα των εκλογών, τα συναισθήματα των ψηφοφόρων ενδεχομένως ποικίλλουν, από την αγανάκτηση, το θυμό, το φόβο, μέχρι την απογοήτευση, την άρνηση και τη ματαίωση. Τα δύο κόμματα που προηγήθηκαν στις εκλογές της 6/5 στηρίζουν, ύπουλα, τα επιχειρήματά τους πάνω στα αρνητικά συναισθήματα των πολιτών προκειμένου να αυξήσουν τα ποσοστά τους και να αποτρέψουν τη «χαμένη ψήφο» στα «μικρά» κόμματα…, φαινόμενο ιδιαιτέρως παράδοξο για ένα από αυτά τα κόμματα που ήταν «μικρό» μόλις δύο μήνες πριν.
Εμείς, οι Οικολόγοι Πράσινοι, καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν με γνώμονα τη λογική και τις πραγματικές τους επιθυμίες, απαλλαγμένοι από τρομοκρατικές σκέψεις ή ψεύτικες ελπίδες. Σε περιόδους δύσκολων κοινωνικο-οικονομικών καταστάσεων ελλοχεύει ο κίνδυνος αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης: κάποιοι πολίτες, από φόβο αρνούνται να αντικρύσουν τα πραγματικά δεδομένα της χώρας μας, και έτσι παρασύρονται από λαϊκίστικες πολιτικές του ΄80, πολιτικές του «ταξίματος» και του «θα». Άλλοι συμπολίτες μας, παρασυρμένοι από την τρομολαγνία, πιέζονται να ψηφίσουν ένα κόμμα (που και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι συγκυβέρνησε στη διαφθορά και στην καταστροφή της χώρας), μόνο και μόνο για να μην βγει το αντίπαλο, πιο τρομακτικό για κάποιους, κόμμα.
Από τη μία, χαιρόμαστε να ακούμε από τους πολίτες ότι τους είμαστε συμπαθείς και ότι μας στήριξαν στις προηγούμενες εκλογές∙ από την άλλη, μας προβληματίζει όταν ακούμε ότι τώρα από φόβο δεν θα μας ψηφίσουν, γιατί… «η χώρα θα μείνει ακυβέρνητη», γιατί «πρέπει να έχει αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα», γιατί «πρέπει να ψηφίσουμε έναν από τους δύο για να μην βγει ο άλλος». Ας σκεφτούμε όμως τα εξής: μία χώρα μένει ακυβέρνητη μόνο όταν οι πολιτικοί τις αρνούνται τη συνεργασία, προτάσσοντας μικροκομματικά συμφέροντα (μην ξεχνάμε ότι η κομματική συνεργασία συνεπάγεται και λιγότερες πολιτικές καρέκλες, άρα και περισσότερα δυσαρεστημένα κομματικά στελέχη).
Ως Ο.Π. πιστεύουμε ακράδαντα ότι η λύση μπορεί να έρθει μόνο μέσα από συνεργασίες, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποτελούμε ένα κόμμα που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο είμαστε υπέρ των συνεργασιών, θεωρώντας ότι μεταξύ λογικά σκεπτόμενων ανθρώπων πάντα υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης και σύγκλισης, εφόσον προέχει το κοινό καλό (της χώρας, όχι των κομμάτων…). Το πνεύμα συνεργασίας των Ο.Π. έχει αποδειχτεί σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι Ο.Π. διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο σε κυβερνήσεις∙ αν μας δώσετε τη δύναμη, θα το αποδείξουμε και στη χώρα μας, όπως εξάλλου το έχουμε ήδη πράξει στο κοινοβούλιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Επομένως, η ψήφος στους Ο.Π. θα αποτελέσει ψήφο δύναμης και στήριξης στις ανάγκες της χώρας.
Καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν σκεφτόμενοι το μέλλον των παιδιών και των εγγονών τους∙ επιστροφή στο προηγούμενο επίπεδο ζωής (προ κρίσης) που τάζουν κάποιοι, συνεπάγεται ανεξέλεγκτη περιβαλλοντική καταστροφή και επομένως εξάντληση των φυσικών πόρων για τις επόμενες γενιές. Καλούμε τους πολίτες να ψηφίζουν Ο.Π. για να εισέλθουν στο κοινοβούλιο άνθρωποι που θα έχουν τη διάθεση να εργαστούν κοιτώντας μπροστά και όχι αλληθωρίζοντας «δεξιά» ή «αριστερά». Καλούμε τους πολίτες να αποδεσμευτούν από το φόβο και την ανασφάλεια, και να ψηφίσουν με την καρδιά τους Οικολόγους Πράσινους».
είτε αναλυτικότερα τις θέσεις και το πρόγραμμά μας στο ιστολόγιό μας: http://blog.ecogreens.gr/)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου