Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Επίσκεψη των Οικολόγων Πράσινων Λάρισας στους Αγροφύλακες

Την Διεύθυνση Αγροφυλακής περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές των Οικολόγων Πράσινων κ.κ. Θεοδώρα Κακάτσιου, Θ. Γεωργιάδης, Κ. Κούτσικος, Βασιλική Παράφορου και Λ. Σιάκης.
Συζήτησαν με τον διευθυντή κ. Αθ. Μητό και τον πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Ένωσης Αγροφυλάκων κ. Β. Καναβιτσά για τις δράσεις της υπηρεσίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Όπως ανέφεραν οι Οικολόγοι Πράσινοι ενώ ο θεσμός ξεκίνησε πολύ προβληματικά και χωρίς κάποιον στόχο και σχεδιασμό όμως στην συνέχεια εξελίχθηκε σε μια χρήσιμη και αποδοτική υπηρεσία. Βέβαια για λόγους που μόνο η κυβέρνηση γνωρίζει ο ρόλος των αγροφυλάκων υποβαθμίστηκε και αποσιωπήθηκε.
Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάργησή της, γεγονός που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι σε αυτή θα απορροφηθούν σε άσχετα αντικείμενα με αυτό που εκπαιδεύτηκαν να κάνουν. Ως φυσικό επακόλουθο γι άλλη μια φορά θα καταργηθεί για πολιτικούς καθαρά λόγους μια υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στην προστασία της υγείας των πολιτών.
Οι «Οικολόγοι Πράσινοι» θεωρούμε πως το σώμα της αγροφυλακής όχι μόνο θα πρέπει να εξελιχθεί σε ειδικευμένο σώμα δίωξης περιβαλλοντικών παραβάσεων αλλά θα πρέπει να στελεχωθεί και από εξειδικευμένο προσωπικό (περιβαλλοντολόγους, νομικούς κλπ), ώστε να μπορούν οι υποθέσεις περιβαλλοντολογικών παραβάσεων να πηγαίνουν άμεσα στην δικαιοσύνη. Πιστεύουμε πως η Αγροφυλακή μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο και να μετεξελιχθεί στην περιβαλλοντολογική αστυνομία και να καλύψει αυτό το μεγάλο κενό που αυτή τη στιγμή καλύπτουν ... οι ενεργοί πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου