Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Πρωτοβουλίες των Οικολόγων για να... νικήσουν τις δημοσκοπήσεις

Απο τα ΝΕΑ

ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΟ συναγερμό βρίσκονται οι Οικολόγοι Πράσινοι, προκειμένου να σταματήσουν τη δημοσκοπική κάθοδο που ακολούθησε τον θρίαμβο στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Αύριο πρόκειται να ανακοινώσουν τις πολιτικές τους πρωτοβουλίες για τα δάση, ενώ όπως έκαναν γνωστό χθες, άρχισε ήδη πανελλαδικά η διαδικασία κατάρτισης ψηφοδελτίων.

▅ Ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μιχάλης Τρεμόπουλος, τις ημέρες που η πυρκαγιά κατέστρεφε το ένα  τρίτο της Αττικής, επέλεξε να μη διακόψει την επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο ενώ, όπως εξήγησε χθες ο Νίκος Χρυσόγελος, οι Οικολόγοι  Πράσινοι «συνειδητά επέλεξαν να μην εμφανιστούν μπροστά στις κάμερες»

Ωστόσο στο παρασκήνιο υπάρχει ανησυχία καθώς στις δημοσκοπήσεις που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας (Μarc, Αlco), το ποσοστό τους κυμαίνεται από 2%-2,5% (στις ευρωεκλογές είχαν πάρει 3,4%), γεγονός που ορισμένοι αποδίδουν τόσο στη χαλαρή στάση τους και την παντελή απουσία του κόμματος στις πρόσφατες πυρκαγιές όσο και στο ότι δείχνουν να έχουν χάσει τον βηματισμό τους μετά τις ευρωεκλογές. Όπως τονίζει στέλεχος του ευρύτερου οικολογικού χώρου, είναι απογοητευτικό οι Έλληνες Πράσινοι «να δίνουν συνέντευξη Τύπου και να ζητούν τις παραιτήσεις των υπουργών, κάτι που δεν καταδέχτηκε να κάνει ούτε το ΠΑΣΟΚ, ενώ η μόνη συγκεκριμένη πρόταση που εμφανίζουν είναι να γίνει ενιαίο κέντρο δασοπυρόσβεσης, δηλαδή να μπουν και οι δασικοί στην πυρόσβεση. Πού είναι ο φρέσκος λόγος και η διαφορετική παρουσία; Αυτό δείχνει είτε ότι δεν έχουν τα μέσα και δεν έχουν οργανωθεί ακόμα είτε ότι δεν έχουν επεξεργασμένες προτάσεις. Εύχομαι να μην είναι το δεύτερο».

Σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν τις εντυπώσεις, οι Οικολόγοι Πράσινοι έκαναν την Κυριακή συμβολική συνεδρίαση του 34μελούς Πανελλαδικού τους Συμβουλίου στην Πεντέλη με τη συμμετοχή Τρεμόπουλου «υπενθυμίζοντας πως οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν νοιάζονται για τα δάση μόνο όταν καίγονται». Ο τελευταίος πάντως τις ημέρες που η πυρκαγιά κατέστρεφε το ένα τρίτο της Αττικής επέλεξε να μη διακόψει την επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο «καλεσμένος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και του βουλευτή τους Γ. Περδίκη».

Οι ίδιοι οι Οικολόγοι Πράσινοι, όπως εξήγησε ο Νίκος Χρυσόγελος, ένας εκ των δύο εκπροσώπων Τύπου των ΟΠ, «συνειδητά επέλεξαν να μην εμφανιστούν μπροστά στις κάμερες ενώ έκαιγαν οι πυρκαγιές αφού η κουλτούρα μας δεν μας επιτρέπει να εκμεταλλευόμαστε μια καταστροφή για να αποκομίζουμε πολιτικά οφέλη». Ο ίδιος υπογραμμίζει πως «από την πρώτη στιγμή δεν μείναμε αδρανείς. Μέλη μας συμμετέχουν στα παρατηρητήρια για την πρόληψη των πυρκαγιών, αλλά και στους εθελοντές που προσπαθούν κάθε φορά να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας, χωρίς να σηκώνουμε τη σημαία των Οικολόγων Πράσινων. Επισκεφθήκαμε τις καμένες περιοχές, συναντηθήκαμε με φορείς στην Πεντέλη και το Γραμματικό, επισκεφθήκαμε για ενημέρωση το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, καθώς και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επισκεφθήκαμε την περιοχή απ΄ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και συγκεντρώνουμε στοιχεία από όσους έζησαν από κοντά την καταστροφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου