Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Δε συζητήθηκε ο λιγνίτης λόγω… μη απαρτίας!!!

Απο τον Κόσμο της Κωσταντίνας Καρυδάκη

Για ευτελισμό και απαξίωση του θεσμού του νομαρχιακού συμβουλίου κατηγόρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση τη νομαρχιακή αρχή καθώς θεώρησε πως η απουσία τόσο του νομάρχη όσο και όλων των συμβούλων της συμπολίτευσης από τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν μεθοδευμένη.

Δε συζητήθηκε ο λιγνίτης λόγω… μη απαρτίας!!!

Για ευτελισμό και απαξίωση του θεσμού του νομαρχιακού συμβουλίου κατηγόρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση τη νομαρχιακή αρχή καθώς θεώρησε πως η απουσία τόσο του νομάρχη όσο και όλων των συμβούλων της συμπολίτευσης από τη χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο θέμα του λιγνίτη Ελασσόνας δεν ήταν τυχαία αλλά μεθοδευμένη.

Όλως τυχαίως δεν εμφανίστηκε κανείς εκ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ενώ οι υπόλοιποι κ.κ. Έξαρχος, Νασιώκας και Σαχινί δης του ΠΑΣΟΚ, Σκυλλάκος του ΚΚΕ και Ροντούλης του ΛΑΟΣ ήταν παρόντες. Το παρών έδωσαν ο κοινοτάρχης Βερδικούσιας κ. Σάκκας ως εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ ν. Λάρισας, οι δήμαρχοι Ελασσόνας κ. Πασχόπουλος, Τυρνάβου κ. Κιτσίδης, Νέσσωνος κ. Γερογ ιάννης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Ντ. Διαμάντος, το μέλος του Π.Σ. Οικολόγων Πράσινων κ. Λ. Σιάκης, ο πρόεδρος του Σωματείου «ΔΡΥΑΣ» κ. Αστ. Χλωρός κ.ά.

Οι βουλευτές εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την εξέλιξη τονίζοντας ότι το θέμα απαιτεί συστράτευση και δε μπορεί να αποτελεί αιτία αντιπαράθεσης μεταξύ των παρατάξεων. Η επικεφαλής της «Συμφω νίας Ευθύνης» κ. Ευ. Λιακούλη επισήμανε ότι δεν έχει αναβληθεί ποτέ συνεδρίαση λόγω μη απαρτίας, κατηγορώντας το νομάρχη για απόλυτη απαξίωση του θεσμού που όμως, τόνισε, πρέπει να δυναμώσει την τοπική κοινωνία να εντείνει την κινηματική δράση για να μην είναι όμηρος τέτοιων πολιτικών και μεθοδεύσεων.

Ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ κ. Μπακούλας είπε λόγω της σοβαρότητας του θέματος "ο νομάρχης θα έπρεπε να διακόψει την άδειά του ό πως κάναμε κι εμείς. Ο κ. Τούσιας της «Αφύλακτης Διάβασης» εξέφρασε την άποψη ότι η νομαρχιακή αρχή «έφτυσε» και το θεσμό και το νομό". Ο κ. Κουτσογιάννης, ο μοναδικός αντινομάρχης που παρίστατο στη συνεδρίαση εκπροσωπώντας το νομάρχη και ο μοναδικός νομαρχιακός σύμβουλος της συμπολίτευσης εκτός της επάρχου Ελασσόνας κ. Μα μάρα που ήταν επίσης παρούσα, αντιπαρήλθε τις κατηγορίες τονίζοντας ότι «στον αγώνα των φορέων του νομού για το θέμα του λιγνίτη η Νομαρχία Λάρισας έχει τεθεί επικεφαλής.

Με σοβαρότητα, ευθύνη και αποτελεσματικότητα, με ενέργειες στα Κέντρα των αποφάσεων και όχι με ενέργειες για εντυπωσιασμό που τελικά μπορεί να φτάσουν να απαξιώσουν την ίδια τη σοβαρότητα των θέσεων μας». Ο πρόεδρος του σώματος Β. Αρζουμανίδης ανέβαλε τη συνεδρίαση για την ερχόμενη Δευτέρα την ίδια ώρα (24/8, 14:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου