Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Βάνδαλοι κατά ζώντων... Και νεκρών!

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΚΟΨΑΝ ΜΕ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΦΡΟΥΡΙΟ, ΑΒΕΡΩΦ, ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Βοήθεια από τους κατοίκους ζητά η δημοτική αρχή * Ξήλωσαν την προτομή Λαμπρούλη στο Φρούριο.


Απο την Ελευθερία - της Λένας Κισσάβου

Ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο οικολογικής καταστροφής για τη Λάρισα, έχει αναστατώσει πολίτες και περισσότερο τη Γεωτεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λάρισας, που καθημερινά μετρά τα μεγάλα πλήγματα που δέχεται το πράσινο στην πόλη.
Άγνωστοι δράστες, με ψαλίδια και αλυσοπρίονα, βάλθηκαν να καταστρέψουν εκτάσεις πρασίνου της πόλης, «χτυπώντας» σε διάφορα σημεία της και σε διαφορετικές συνοικίες κάθε φορά, κόβοντας μεγάλο αριθμό υγιών δέντρων,
πολλά εκ των οποίων μεγαλύτερα των 15 χρόνων.
Σύμφωνα με τη δράση τους πρόκειται για έναν οργανωμένο βανδαλισμό από άτομο ή άτομα που «χτυπούν» τη νύχτα και καταστρέφουν ό,τι βρεθεί στο διάβα τους, έχοντας μια έντονη εμμονή καταστροφής των δέντρων, αφού καθημερινά παρουσιάζοντας και νέα κρούσματα στην πόλη.
«Είναι ένα φαινόμενο που όμοιό του δεν έχει γνωρίσει ποτέ πριν μέχρι σήμερα η πόλη. Μας λυπεί βαθύτατα και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση...» μας είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Βάιος Κυριτσάκας, δηλώνοντας παράλληλα αναστατωμένος από το γεγονός της παράλογης καταστροφικής δράσης.
Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον απολογισμό της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, οι άγνωστοι βάνδαλοι έχουν καταστρέψει πάνω από πενήντα δέντρα. Ειδικότερα τριάντα πέντε δέντρα έχουν κόψει στη Νέα Πολιτεία στην οδό Τσιτσάνη, κάποια στο γήπεδο της Ανθούπολης και χθες παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο σε έκταση κρούσμα στη συνοικία Αβέρωφ και στο λόφο του Φρουρίου.
Αναλυτικότερα στη συνοικία Αβέρωφ και συγκεκριμένα στην πλατεία που βρίσκεται ο ιερός ναός της Αναλήψεως του Σωτήρος, έχουν κόψει με αλυσοπρίονο περί τα δεκαπέντε δέντρα μεγαλύτερα των δέκα χρόνων, ενώ στο Φρούριο έχουν σπάσει τουλάχιστον πέντε δέντρα που είχε φυτέψει η Γεωτεχνική Υπηρεσία Λάρισας, πριν τέσσερα περίπου χρόνια στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του χώρου.
Στην προσπάθεια να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο και να σταματήσει πριν καταστρέψουν όλα τα δέντρα της πόλης, ο κ. Κυριτσάκας, απευθύνεται στους πολίτες της Λάρισας και ζητά τη βοήθειά τους, αν αντιληφθούν μια τέτοια δράση να ειδοποιήσουν άμεσα τη Γεωτεχνική Υπηρεσία, αλλά και τον ίδιο στα τηλέφωνα: 2410-612.748, 2410-614.637 και 2410-623.526.
Υποστηρίζει δε ότι επειδή οι δράστες χρησιμοποιούν αλυσοπρίονο για την κοπή των δέντρων, το πιο πιθανό είναι να αντιληφθούν οι πολίτες το θόρυβο και το μόνο που μένει είναι να ευαισθητοποιηθούν και να καλέσουν τους αρμόδιους για να πάρει τέλος αυτή η καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου