Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Οι δραστηριότητες του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων ΝίκουΧρυσόγελου.


του Μιχάλη Τρεμόπουλου

Από την αρχή Μαρτίου ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος έκανε μερικές αξιόλογες παρεμβάσεις, τις οποίες και παρουσιάζουμε συνοπτικά:

Διευκρινήσεις αλλά και μη-απαντήσεις της Άστον για χημικά Συρίας

Η απάντηση της Κομισιόν, σε ερώτηση αναφορικά με την καταστροφή 800 περίπου τόνων χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο περιλαμβάνει μερικές δεσμεύσεις αλλά αφήνει και αναπάντητα ερωτήματα επιστημόνων, τοπικών και περιφερειακών αρχών.
Να παρέμβει η Κομισιόν για τη διαφθορά και τις μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων - 250 δις ευρώ για "αμυντικές δαπάνες" 1974-2011
Απαίτηση από την Κομισιόν να αναλάβει πρωτοβουλίες σε σχέση με τη μεγάλη διαφθορά που συνδέεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα, προφανώς και σε άλλες χώρες.
Ευρωκοινοβούλιο: Όχι στην παράνομη χρήση οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών
Υπάρχει αυξανόμενη χρήση οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών για στοχευμένες δολοφονίες υπόπτων εκτός εμπόλεμων ζωνών, που έχουν προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων αμάχων. Επίσης, αυξάνεται η χρήση τους σε πολεμικές καταστάσεις που δεν εμπίπτουν στο διεθνές νομικό πλαίσιο. Απαιτείται εφαρμογή του δικαίου και σεβασμός των δικαιωμάτων για όλους.
Μια νέα προσέγγιση για την Ευρωπαϊκή πολιτική σχετικά με τις ναρκωτικές ουσίες για τον 21ο αιώνα
Δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα Μια νέα προσέγγιση της Ευρωπαϊκής πολιτικής για τις ναρκωτικές ουσίες τον 21ο αιώνα.
Έρευνα Ευρωκοινοβουλίου: Κριτική στην τρόικα, πρόταση αντικατάστασής της από ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλαγή πολιτικών
http://www.chrysogelos.gr/newsite/index.php/2012-01-26-17-17-39-594/deltia-typou/item/3620-review-troika-proposal-superseded-by-european-institutions-political-change
Να προσαρμοστεί άμεσα η δημοσιονομική πολιτική στις ευρωπαϊκές αξίες και πολιτικές, όπως ζητάει το Ευρωκοινοβούλιο.
Με τη συνταγή της τρόικα τα προβλήματα χειροτερεύουν
http://www.chrysogelos.gr/newsite/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/paremvaseis/item/3595-european-semester
Ομιλία Ν. Χρυσόγελου στην Ευρωπαϊκή Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ευρωκοινοβουλίου και εθνικών κοινοβουλίων για το ευρωπαϊκό εξάμηνο.
Ενδυνάμωση της συνεργασίας ευρωπαίων εργαζομένων για υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων
http://www.chrysogelos.gr/newsite/index.php/2012-01-26-17-13-36-593/paremvaseis-ektos-eu/item/3589-defense-of-employment-rights
Με πρόσκληση του Ν. Χρυσόγελου έγινε συνάντηση εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΤ3 με τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου