Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Κλιμάκωση των δράσεων κατά της καταστροφής χημικών στη Μεσόγειο.


Δε μπορούμε να αφήσουμε να καταστραφεί η Μεσόγειος, τονίζει ο Βαγγέλης Πισσίας

Η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην καταστροφή των χημικών στη Μεσόγειο με τη διοργάνωση Παγκρήτιου συλλαλητηρίου στο Αρκάδι και Παμμεσογειακής συνάντησης φορέων και επιστημόνων είναι τα επόμενα βήματα που αποφασίστηκαν κατά την εκδήλωση για την υδρόλυση των χημικών της Συρίας.



Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (ΤΕΕ/ΤΑΚ) με τη συμμετοχή του υποψήφιου ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, καθηγητής ΑΤΕΙ Αθηνών, Βαγγέλη Πισσία, του καθηγητής της Σχολής Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελου Γιδαράκου και του Αριστείδη Παπαδάκη από την Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου συστήθηκε Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τον Αγώνα κατά των Χημικών, η οποία θα διοργανώσει δράσεις και θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Βαγγέλης Πισσίας τόνισε: «η Μεσόγειος είναι μια σχετικά καθαρή θάλασσα,  γύρω από την οποία αναπτύσσονται τεράστιες οικονομικές δραστηριότητες και υπάρχει μια εκπληκτική ανθρωπογεωγραφία, δε μπορούμε να αφήσουμε να την καταστρέψουν σήμερα με αυτό το πείραμα και αύριο με ένα άλλο και με την ελαστικοποίηση των συνειδήσεων γι' αυτό το γεγονός»
«Πρέπει να αλλάξουμε στάση ζωής και να μη βλέπουμε μόνο πόσα έχει η τσέπη μας αλλά και στο αν αντέχει ο πλανήτης μέσα στον οποίο ζούμε», τόνισε αναφερόμενος στο ζήτημα.
Σε άλλο σημείο τόνισε ότι :«κανένα μεγάλο πρόβλημα δεν λύνεται αν δεν συνοδεύεται από κινητοποιήσεις»
Οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται άμεσα είναι την 1η Μαρτίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά, με τη συμμετοχή φορέων και πρωτοβουλιών από την Κρήτη και στις 9 Μαρτίου πορεία, η οποία  θα καταλήξει στη Βάση της Σούδας. Σε αυτή θα λάβουν μέρος και φουσκωτά από τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Χανίων, που συμμετέχει στις πρωτοβουλίες κατά της υδρόλυσης των χημικών.
Στόχος των συντονιστικών επιτροπών είναι, καθώς θα αναπτύσσεται η αγωνιστική δράση στην Κρήτη, να υπάρχει ετοιμότητα και για κλιμάκωση των δράσεων.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι μετέχουν σε όλα τα στάδια των κινητοποιήσεων και πρωτοστατούν στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη ευρύτερης δυναμικής και πέρα από την Κρήτη που θα επιτρέψει την κλιμάκωση του αγώνα στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα, εφόσον το σχέδιο της καταστροφής των χημικών στη Μεσόγειο βαίνει προς υλοποίηση.
Το πρόβλημα με τα χημικά στη θάλασσα, ίσως χρειαστεί να αντιμετωπιστεί μέσα στη θάλασσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου