Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Συνέντευξη του υποψ. Αστ. Χλωρού στο Larissanet.gr

Αστ. Χλωρός: Tρόπος ζωής η προσφορά

Χλωρός Αστέριος
Αλλαγή στην παραγωγική διαδικασία και στον τρόπο ζωής, ποιότητα και πολιτισμό στην καθημερινότητα προτείνει ο υποψήφιος βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων κ. Αστέριος Χλωρός σε συνέντευξή του στο larissanet.gr.
Eπίσης, ξεκαθαρίζει πως εάν οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στην επόμενη Βουλή δεν θα συνεργαστούν με όσους είναι αγκυλωμένοι σε πρακτικές που έφεραν τη χώρα στην απαξίωση και στην καταστροφή.
Aναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:
Κύριε Χλωρέ, ποιες είναι οι πέντε μεγάλες παρεμβάσεις που κάνατε στο νομό, ως Οικολόγοι Πράσινοι;
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, είναι το κόμμα που νοιάζεται για την ποιότητα ζωής του ανθρώπου, γι’ αυτό πάντα .....
αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος, με γνώμονα την αειφορία.
- Το νερό είναι το πρώτο στοιχείο που χρειάζεται ο άνθρωπος για επιβίωση. Δεν αρκεί μόνο η ποσότητα, αλλά κυρίαρχο στοιχείο είναι η ποιότητά του. Από την ποιότητά του εξαρτάται και η ποιότητα της ζωή του ανθρώπου. Οι Οικολόγοι Πράσινοι στήσαμε ένα άτυπο διαρκές  παρατηρητήριο γύρω από τον Πηνειό και την Κάρλα και καταγγέλλουμε κάθε παρανομία.
- Ο πρωτογενής τομέας, για μας,  είναι το κυρίαρχο εργαλείο επανεκκίνησης της οικονομίας. Αγωνιστήκαμε κατά της εγκατάστασης του λιγνιτωρυχείου της Ποταμιάς στην Ελασσόνα, γιατί πιστεύουμε ότι μια τέτοια ενέργεια θα είναι η καταστροφή του υπόγειου υδροφορέα, της ατμόσφαιρας του νομού, αλλά και της παραγωγικής γης ολόκληρης  της περιοχής. Αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση και προώθηση των ποιοτικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, ώστε σε συνδυασμό με την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής, ο τόπος να ανακάμψει.
- Συμμετείχαμε στον αγώνα κατά της κατάργησης της μονάδας εξουδετέρωσης και καταστροφής πυρομαχικών  στο Κυψελοχώρι Συκουρίου και μαζί με τους κατοίκους της περιοχής καταφέραμε  την κατάργησή της, απαλλάσσοντας την περιοχή από τα κατάλοιπα βαρέων μετάλλων.
- Παρακολουθούμε και καταγγέλλουμε τις  ανεξέλεγκτες χωματερές. Τελευταία μας παρέμβαση ήταν στην παραποτάμια  περιοχή του Τηταρίσιου στον Τύρναβο.
- Η διάσωση και διάδοση του πολιτισμού, για μας είναι κυρίαρχο θέμα. Η συμβολή μας στην ανάδειξη των τελευταίων αρχαιολογικών ευρημάτων στα Τέμπη, καθώς και η ολοκληρωμένη μας πρόταση για την προστασία και ανάδειξη του Ολύμπου είναι ουσιαστική.
Χλωρός Αστέριος
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ποιες είναι οι αλλαγές που προτείνετε στον τρόπο ζωής των ανθρώπων και στον τρόπο παραγωγής;
Τα οικονομικά συστήματα διαχείρισης και ανάπτυξης που βασίζονται  στον υπερκαταναλωτισμό οδήγησαν στην κατάρρευση των αξιών και στην οικονομική κρίση. Για να ξαναβρούμε ποιότητα στη ζωή, προτείνουμε:
- Αλλαγή στην παραγωγική διαδικασία ώστε να έχουμε καθαρά προϊόντα και καθαρό περιβάλλον.
- Στροφή στην καθαρή ενέργεια και στην εξοικονόμηση ενέργειας.
- Ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων και των απορριμμάτων.
- Τομές στην καλλιέργεια, στην παραγωγή, στην διαχείριση και στην κατανάλωση.
- Δικαιότερο κοινωνικό και οικονομικό σύστημα
Χρειάζεται αφύπνιση και συμμετοχική διαδικασία από τις  τοπικές κοινωνίες για να είναι αποτελεσματικός  ο τρόπος πίεσης στα κέντρα λήψης αποφάσεων.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
Έχετε τον Πολιτισμό στην πρώτη γραμμή. Τι προτείνετε για τον Πολιτισμό στην καθημερινή ζωή μας;
Σε μια εποχή κρίσης αξιών, που κυριαρχεί το εύκολο κέρδος, τα υλικά αγαθά και το ατομικό συμφέρον, πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στον πολιτισμό της καθημερινότητας.
Πρέπει να αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στη ζωή του διπλανού μας, με όποια ιδιαιτερότητα έχει.
Η καθημερινότητα πρέπει να διακατέχεται από αυτογνωσία αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια.
Η αισθητική, το ήθος και η σύνεση πρέπει να είναι συνιστώσες της ζωής.
Πρέπει να επανακτηθεί ο δημόσιος χώρος από τον άνθρωπο.
Η Τέχνη, η Πολιτική και ο Πολιτισμός πρέπει να εναρμονιστούν στην καθημερινότητά μας.
"ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ"
Εάν επαληθευτούν τα δημοσκοπικά ευρήματα η ανάγκη για κυβέρνηση συνεργασίας θα είναι το πιθανότερο σενάριο. Με ποιους θα πάτε την επόμενη μέρα και με ποιες προϋποθέσεις;
Το βέβαιο είναι με ποιους δεν θα συνεργαστούμε. Δεν θα συνεργαστούμε με αυτούς που είναι αγκυλωμένοι σε πρακτικές που μας έφεραν στην απαξίωση και την καταστροφή. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η εξασφάλιση πέντε ή και δέκα ακόμη μισθών και συντάξεων δεν εγγυάται το μέλλον των παιδιών μας. Οι προσωρινές λύσεις επιδεινώνουν το πρόβλημα. Πρέπει να αλλάξουμε την παραγωγική διαδικασία. Θα συνεργαστούμε με όσους πιστεύουν ότι πρέπει να σώσουμε το μέλλον των παιδιών μας, να τα στηρίξουμε για να ανασυγκροτήσουν τη χώρα.
"ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ"
Τι απαντάτε, όταν σας ρωτάνε οι πολίτες γιατί να ψηφίσουν Οικολόγους Πράσινους στις 6 Μαΐου;
Γιατί είμαστε το κόμμα που τα στελέχη του έχουν βιωματική προσέγγιση της ζωής. Η οικολογία και η προσφορά είναι τρόπος ζωής. Είμαστε ενεργοί πολίτες με γνώση και εμπειρία. Γιατί πιστεύουμε ότι η Πολιτεία πρέπει ν’ αλλάξει από την εξουσία. Γιατί λέμε όχι στα προνόμια των βουλευτών. Γιατί πιστεύουμε ότι ο βουλευτής  πρέπει να προσφέρει και όχι να βολεύει και να βολεύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου